Wiktuały, kuchnia, kultura jedzenia w perspektywie historycznej okładka

Średnia Ocena:


Wiktuały, kuchnia, kultura jedzenia w perspektywie historycznej

Prezentowana praca to zestaw studiów dotyczących biologicznych, gospodarczych i kulturowych aspektów historii wyżywienia. Można zauważyć tu wpływ zarówno tradycyjnego podejścia szkoły Annales z lat 60-tych, nowe ujęcia korzystające z doświadczeń szkoły Flandrina, lecz też pozostające w najbardziej tradycyjnym podejściu prace z dominującą warstwą anegdotyczną, literalnie odczytujące teksty o pożywieniu. Mamy zatem do czynienia z konfrontacją różnorakich podejść, nurtów i szkół, jak i sposobów pisania o historii wyżywienia i historii kulinarnej.

Szczegóły
Tytuł Wiktuały, kuchnia, kultura jedzenia w perspektywie historycznej
Autor: Opracowanie zbiorowe
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo Avalon T. Janowski
Rok wydania: 2016
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Wiktuały, kuchnia, kultura jedzenia w perspektywie historycznej w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Wiktuały, kuchnia, kultura jedzenia w perspektywie historycznej PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.