Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Prezentowana praca to zestaw studiów dotyczących biologicznych, gospodarczych i kulturowych aspektów historii wyżywienia. Można zauważyć tu wpływ zarówno tradycyjnego podejścia szkoły Annales z lat 60-tych, nowe ujęcia korzystające z doświadczeń szkoły Flandrina, lecz też pozostające w najbardziej tradycyjnym podejściu prace z dominującą warstwą anegdotyczną, literalnie odczytujące teksty o pożywieniu. Mamy zatem do czynienia z konfrontacją różnorakich podejść, nurtów i szkół, jak i sposobów pisania o historii wyżywienia i historii kulinarnej.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Wiktuały, kuchnia, kultura jedzenia w perspektywie historycznej |
Autor: | Opracowanie zbiorowe |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Avalon T. Janowski |
Rok wydania: | 2016 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.