Średnia Ocena:
Wielki leksykon kulinarny
Leksykon potraw jest obszernym i nowoczesnym wydaniem encyklopedycznym, opracowanym w 2012 roku, który przedstawia wiedzę kulinarną na temat kuchni międzynarodowej. Zawiera nad 17 000 haseł uporządkowanych alfabetycznie a także około 1100 kolorowych ilustracji. Zapoznaje ze składnikami zarówno typowych dań, jak również tymi, które pozwalają na przyrządzenie „modnych” potraw albo potraw wziętych z kuchni innych narodów. Leksykon adresowany jest do osób, które dopiero rozpoczynają kształcenie, a także tych, które już pracują zawodowo, do pracowników gastronomii, techników żywienia i osób pracujących w handlu artykułami spożywczymi – a także do wszystkich, którzy chętnie gotują i pasjonują się sztuką kulinarną.Leksykon odzwierciedla współczesną praktykę kucharską. Trendy żywieniowe wpłynęły na to, że w książce pdf prócz tradycyjnych potraw kuchni niemieckiej i regionalnej znalazły się też potrawy europejskie, szczególnie kuchni śródziemnomorskiej, a także potrawy międzynarodowe, zwłaszcza te z kuchni azjatyckiej. Hasła zostały uzupełnione poradami dotyczącymi metod przyrządzania a także informacjami na temat przepisów prawa dotyczących bezpieczeństwa żywności i żywienia. Potrawy godne szczególnej uwagi a także sposób ich przyrządzania zostały przedstawione w formie przepisów w ramkach.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Wielki leksykon kulinarny |
Autor: | Hermann Jurgen F. |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Rea |
Rok wydania: | 2013 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Wielki leksykon kulinarny PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!