Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
A teraz otwórzmy księgę przeszłości. I spójrzmy obrazek. Widać na nim najradośniejsze świata, czyli Wielkanoc. Zylce, ajntopy, jarmuże, zuptówki, kluchy z kaspusta, parzychy, rosoły z nudlami, czerniny, gapie zupy, dukane pyry, poliwki, golce… to tylko nieliczne potrawy, które nieodłącznie można kojarzyć z kuchnią wielkopolską. Co zaś one oznaczają dokładnie, jak je przygotowywano, kiedy je jadano, jakie obrzędy były z nimi związane (zwłaszcza w nawiązaniu do świat wielkanocnych), tego właśnie czytelnicy mogą się dowiedzieć z tej książki.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Wielkanoc w polskim domu |
Autor: | Przybylak Zbigniew |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Zysk i S-ka |
Rok wydania: | 2005 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
ksiazka nie warta zakupu mala przepisy tez nie za specjalne szkoda pieniedzy na zakup