Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Jak wybudować wędzarnie, z jakiego drewna korzystać przy wędzeniu, jaki sprzęt zakupić? Jak przygotować ryby, by nie były ani za suche, ani za słone? To nie jest trudne! Specyfika wędzenia polega na stosowaniu różnorakich metod wynikających z niejednakowych zakresów temperatur i ich działania. Rozróżnia się więc wędzenie zimne, gorące i wędzenie z równoczesnym pieczeniem. Twórca omawia każdą z tych metod, podaje metody postępowania ze świeżą rybą, by jak najdłużej zachowała świeżość. Omawia również różnorakie gatunki ryb, jak je przygotować do wędzenia i co najlepiej z nich przyrządzić. Użyteczny elementarz dla wszystkich amatorów zajadania się rybami.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Wędzenie ryb |
Autor: | Barowicz Tadeusz |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Rea |
Rok wydania: | 2017 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.