Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb okładka

Średnia Ocena:


Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb

Wędzenie jest nie tylko obrosłą w tradycje sposobem ochrony mięsa i ryb przed zepsuciem - pierś kurczęcia bądź gęsi, kawałek baraniny albo właśnie złowiona na wędkę ryba stają się w dymie wybornymi przysmakami. Piece i komory wędzarnicze: małe urządzenia ogrodowe, do użycia na kempingu i przy łowisku ryb, wędzarnie do samodzielnego wykonania, szafy i komory wędzarnicze, jak unikać błędów w okresie wędzenia. Wędzenie mięsa i kiełbas: kluczowe reguły peklowania, wędzonki z wieprzowiny, baraniny, drobiu albo dziczyzny kiełbasa surowa, parzona i gotowana jaki dym do jakiej kiełbasy przepisy. Wędzenie ryb: patroszenie, czyszczenie, solenie, sposoby wędzenia, gatunki ryb zalecane do wędzenia, przechowywanie i zamrażanie, przepisy.

Szczegóły
Tytuł Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb
Autor: Binder Egon
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Multico
Rok wydania: 2006
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • Janusz Stański

    Po wybudowaniu wędzarni brakowało mi tylko wiedzy na temat procesu wędzenia.Książka ta to uzupełniła. Zalecam Janusz

  • mk

    ciekawie omówiona książka, ładne ilustracje, przydatna dla początkujących zapaleńców wędzenia

  • Popiel Sebastian

    Praktyczne rady dla poczatkujacych. Przepisy na peklowanie mięsa

  • Artur Płonka

    Idealne dla osób zaczynających przygodę z wędzarnią. Jasno, klarownie, krok po kroku od półproduktu po pyszny wyrób. Polecam.

  • km

    Bardzo przydatna pozycja dla początkujących. Zwarta, nie przytłacza nadmiarem informacji. Pozwala zorientować się, co w wędzeniu jest najbardziej istotne, jak wiadomo reszta to w znacznej mierze doświadczenie.

  • Katarzyna Nawrocka

    Książka ebook przetłumaczona z niemieckiego. Przepisy trochę nawiązują do kuchni polskiej. Metody wędzenia i konserwoqania żywności na pewno przydadzą się każdemu kto pragnie wtajemniczyć się w magię wędzonej żywności. Książkę podarowałam tacie, który zawsze wraca myślami do własnego dziadka, który wyrabiał domowe specjały. Jest zadowolony z tego poradnika.

  • Krzysztof Jabłoński

    Zalecam tę książkę wszystkim początkującym wśród których jestem ja ,Dzięki tej książce pdf dowiedziałem się o podstawach tego procesu przygotowania mięs . W tej książce pdf zostały zawarte wszystkie zagadnienia związane z wędzeniem.I jakich błędów unikać podczas przygotowania. Zalecam tę książkę i zachęcam do nabycia i przeczytania

  • przemek192

    Polecam, książka ebook bardzo ładnie wydana, wiele ilustracji i idealnie opisywane propozycje wędzenia. Zalecam dla każdego fana wędzarni.

  • Iwona P

    Interesująca książka ebook z dokładnymi przepisami na peklówki i marynaty a także opisem jak przygotować i wędzić domowe wyroby.

  • Wanda Krzemińska

    Książka ebook przydatna dla domowych smakoszy i majsterkowiczów.