Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Wędzenie jest nie tylko obrosłą w tradycje sposobem ochrony mięsa i ryb przed zepsuciem - pierś kurczęcia bądź gęsi, kawałek baraniny albo właśnie złowiona na wędkę ryba stają się w dymie wybornymi przysmakami. Piece i komory wędzarnicze: małe urządzenia ogrodowe, do użycia na kempingu i przy łowisku ryb, wędzarnie do samodzielnego wykonania, szafy i komory wędzarnicze, jak unikać błędów w okresie wędzenia. Wędzenie mięsa i kiełbas: kluczowe reguły peklowania, wędzonki z wieprzowiny, baraniny, drobiu albo dziczyzny kiełbasa surowa, parzona i gotowana jaki dym do jakiej kiełbasy przepisy. Wędzenie ryb: patroszenie, czyszczenie, solenie, sposoby wędzenia, gatunki ryb zalecane do wędzenia, przechowywanie i zamrażanie, przepisy.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb |
Autor: | Binder Egon |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Multico |
Rok wydania: | 2006 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Po wybudowaniu wędzarni brakowało mi tylko wiedzy na temat procesu wędzenia.Książka ta to uzupełniła. Zalecam Janusz
ciekawie omówiona książka, ładne ilustracje, przydatna dla początkujących zapaleńców wędzenia
Praktyczne rady dla poczatkujacych. Przepisy na peklowanie mięsa
Idealne dla osób zaczynających przygodę z wędzarnią. Jasno, klarownie, krok po kroku od półproduktu po pyszny wyrób. Polecam.
Bardzo przydatna pozycja dla początkujących. Zwarta, nie przytłacza nadmiarem informacji. Pozwala zorientować się, co w wędzeniu jest najbardziej istotne, jak wiadomo reszta to w znacznej mierze doświadczenie.
Książka ebook przetłumaczona z niemieckiego. Przepisy trochę nawiązują do kuchni polskiej. Metody wędzenia i konserwoqania żywności na pewno przydadzą się każdemu kto pragnie wtajemniczyć się w magię wędzonej żywności. Książkę podarowałam tacie, który zawsze wraca myślami do własnego dziadka, który wyrabiał domowe specjały. Jest zadowolony z tego poradnika.
Zalecam tę książkę wszystkim początkującym wśród których jestem ja ,Dzięki tej książce pdf dowiedziałem się o podstawach tego procesu przygotowania mięs . W tej książce pdf zostały zawarte wszystkie zagadnienia związane z wędzeniem.I jakich błędów unikać podczas przygotowania. Zalecam tę książkę i zachęcam do nabycia i przeczytania
Polecam, książka ebook bardzo ładnie wydana, wiele ilustracji i idealnie opisywane propozycje wędzenia. Zalecam dla każdego fana wędzarni.
Interesująca książka ebook z dokładnymi przepisami na peklówki i marynaty a także opisem jak przygotować i wędzić domowe wyroby.
Książka ebook przydatna dla domowych smakoszy i majsterkowiczów.