Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Następna książka ebook z serii "Ocalić od zapomnienia" poświęcona jest tradycjom polskiego stołu i spiżarni. Znajdziemy w niej charakterystykę tradycyjnych polskich produktów spożywczych, tzn. takich, które mają wielopokoleniowa historie i niekiedy są jeszcze wytwarzane na małą skalę w gospodarstwach domowych albo niewielkich zakładach wytwórczych. Produkty takie sa fundamentem pożywienia i tradycji kulinarnych. W książce pdf znajdują się oczywiscie dopełniające całość przepisy na wybrane potrawy staropolskie: chleb, żur, pierogi, gołąbki, nalewki, ciasta.Odrębny epizod autorka poświęciła przetwórstwu domowemu i zapasom, które były świadectwem gospodarności i sztuki kulinarnej pani domu. Znajdziemy również przykładowe staropolskie jadłospisy. Książka ebook może być wręcz poradnikiem dla każdej gospodyni, dla której ważna jest tradycja.Obecnie przywoływane z przeszłosci technologie, tradycyjne produkty, przepisy i potrawy to prawdziwe skarby, które staja sie chlubą dobrej ambitnej kuchni domowej, oryginalnej restauracji, a nawet wizytówka regionu.Książka, jak wszystkie pozostałe z tej serii, jest bardzo bogato ilustrowana.
| Szczegóły | |
|---|---|
| Tytuł | Tradycje polskiego stołu |
| Autor: | Ogrodowska Barbara |
| Rozszerzenie: | brak |
| Język wydania: | polski |
| Ilość stron: | |
| Wydawnictwo: | Wydawnictwo MUZA S.A. |
| Rok wydania: | 2012 |
| Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
|---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.