Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Książka ebook stanowi kompendium wiedzy o technologii wędzenia żywności. Omówiono w niej technologię wędzenia najistotniejszych grup produktów żywnościowych, metody otrzymywania dymu wędzarniczego i preparatów wędzarniczych, a także wpływ wędzenia na wartość odżywczą i zdrowotną żywności. Prócz zagadnień teoretycznych podano w niej porady dotyczące poszczególnych operacji i zabiegów występujących w procesie wędzenia. Przyjęcie formy podręcznikowej, z fragmentami monografii sprawia, że książka ebook jest pożytecznym materiałem dla studentów, magistrantów i doktorantów technologii żywności i żywienia człowieka, jak też dla pracowników inżynieryjno-technicznych przemysłu spożywczego. Może być również źródłem wiedzy dla studentów kierunków pokrewnych, takich jak towaroznawstwo i dietetyka, słuchaczy studiów podyplomowych z zakresu nauk o żywności i żywienia a także dla uczniów techników przemysłu spożywczego.
| Szczegóły | |
|---|---|
| Tytuł | Technologia wędzenia żywności |
| Autor: | Opracowanie zbiorowe |
| Rozszerzenie: | brak |
| Język wydania: | polski |
| Ilość stron: | |
| Wydawnictwo: | PWRIL Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne |
| Rok wydania: | |
| Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
|---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.