Średnia Ocena:
Technologia wędzenia żywności
Książka ebook stanowi kompendium wiedzy o technologii wędzenia żywności. Omówiono w niej technologię wędzenia najistotniejszych grup produktów żywnościowych, metody otrzymywania dymu wędzarniczego i preparatów wędzarniczych, a także wpływ wędzenia na wartość odżywczą i zdrowotną żywności. Prócz zagadnień teoretycznych podano w niej porady dotyczące poszczególnych operacji i zabiegów występujących w procesie wędzenia. Przyjęcie formy podręcznikowej, z fragmentami monografii sprawia, że książka ebook jest pożytecznym materiałem dla studentów, magistrantów i doktorantów technologii żywności i żywienia człowieka, jak też dla pracowników inżynieryjno-technicznych przemysłu spożywczego. Może być również źródłem wiedzy dla studentów kierunków pokrewnych, takich jak towaroznawstwo i dietetyka, słuchaczy studiów podyplomowych z zakresu nauk o żywności i żywienia a także dla uczniów techników przemysłu spożywczego.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Technologia wędzenia żywności |
Autor: | Opracowanie zbiorowe |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | PWRIL Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Technologia wędzenia żywności PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!