Średnia Ocena:
Smitten Kitchen, czyli Nowy Jork na talerzu
Mała kuchnia w dużym mieście.Przede wszystkim jest Świeży Jork. Miasto tysiąca zapachów, setek nacji i języków. Pulsująca kolorami mekka smakoszy. Kulinarny tygiel, w którym wykwintna kuchnia miesza się z potrawami ze wszystkich stron świata.Jest również maleńka kuchnia na Manhattanie, której 4m² szczelnie wypełniają nowojorskie smaki. To tu autorka książki wyczarowuje własne dania. Niech jej łatwe i efektowne przepisy staną się Twoim oknem na kulinarny świat.Nie potrzebujesz nieosiągalnych składników ani dyplomu szefa kuchni. Starczy miłość do gotowania i… Nowego Jorku.Deb Perelman – wstaje rano i cały dzień gotuje w swej maleńkiej nowojorskiej kuchni wszystko, na co przyjdzie jej ochota. Gdy zakładała blog kulinarny „Smitten Kitchen”, nie sądziła, że jego prowadzenie stanie się zajęciem na cały etat ani że jej przepisy będą inspirować miliony czytelników."Tu nie ma kakofonii kolorów, czcionek, photoshopowych bajerów, starych łyżek i obtłuczonych glinianych kubków. Jest kobieta, jej mała kuchnia, kuchenny blat, minimum urządzeń i potrawy, które wołają: zrób mnie. Tu wszystko jest do zrobienia. Apetyczne, kolorowe, domowe."White Plate
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Smitten Kitchen, czyli Nowy Jork na talerzu |
Autor: | Perelman Deb |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Społeczny Instytut Wydawniczy Znak |
Rok wydania: | 2016 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Smitten Kitchen, czyli Nowy Jork na talerzu PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
Super książka ebook - aczkolwiek na pewno nie warta własnej ceny. Czego możemy spodziewać się w środku ? Na pewno nie przepisów tradycyjnych, a raczej takich eksperymentalnych i zdecydowanie innych. Mega fajne, ponieważ przepisy te nie są nie wiadomo jak trudne w wykonaniu, idealne gdy mamy gości a pragniemy pokazać się z innej kuchennej strony ;) Co mnie urzekło to sposób w jaki autorka wprowadza nas w każdy przepis, tłumaczy krok po kroku dlaczego tak, a nie inaczej. Czytając zwykły przepis czuje się jakby ponad nami nieustanna i opowiadała skąd wziął się akurat taki przepis z tym konkretnym składnikiem a nie innym. Poza tym książka ebook bardzo ładnie wydana, doskonała na prezent.
POLECAM. PRODUKT ZGODNY Z OPISEM. DOSTAWA NASTĄPIŁA W TERMINIE WSKAZANYM W OFERCIE.
Książka ebook ta jest naprawdę godna polecenia! Mnóstwo wspaniałych przepisów, które wydają się w większości proste do wykonania, niektóre są może nieco bardziej skomplikowane, lecz także raczej możliwe do zrobienia ;) Większość z nich aż chce się spróbować! W paru znalazłam składniki, których raczej nikt nie używa na co dzień, lecz nie ma ich również jakoś wiele... Wszystko jest zrozumiałe, nieźle wytłumaczone, przejrzyście zapisane i zaprezentowane na bardzo ładnych zdjęciach. I teraz na koniec koniecznie wspomnieć muszę, że jak do tej pory jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się, abym podczas czytania książki kucharskiej tak nierzadko się uśmiechała! Autorka ma niesamowity dar do opowiadania, jest szczera i zabawna, doskonale komponuje się to z jej daniami. Idealnie mi się czytało tę książkę, naprawdę idealnie ;) I aż żałuję, że nie potrafię języka angielskiego, ponieważ z chęcią czytałabym także to o czym pisze na własnej stronie internetowej. Ogromnie polecam! Ja jestem zachwycona!