Retrowarzywa okładka

Średnia Ocena:


Retrowarzywa

Burak, rabarbar, jarmuż, skorzonera, pasternak, brukiew a także topinambur – siedem warzyw, kiedyś słynnych i lubianych, a dzisiaj już zapomnianych albo przypisanych do zaledwie paru słynnych dań. Autorzy bestsellerowej „Kipi kaszy” podjęli smakowite wyzwanie, by przywrócić retrowarzywa współczesnej kuchni. Przygotowali 105 oryginalnych przepisów, dla których inspiracją były dania z różnorakich części świata a także polska tradycja i kultura. Warzywa występują w tej książce pdf w roli głównej, dlatego blisko trzy czwarte przepisów to dania bezmięsne. Pomysły kulinarne zostały tak skomponowane, żeby gotowanie sprawiało przyjemność zarówno osobom podejmującym kulinarne rewolucje, jak i doświadczonym fanom dobrej kuchni. Retrowarzywa powracają więc w dużym stylu, wpisując się w ideę zdrowego i świadomego odżywiania się a także powrotu do korzeni (także dosłownie!) i kuchni regionalnej.

Szczegóły
Tytuł Retrowarzywa
Autor: Łukasik Paweł, Targosz Grzegorz
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Edgard
Rok wydania: 2016
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Retrowarzywa w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Retrowarzywa PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • Natala

    Super książka ebook - interesujący temat czyli trochę zapomniane lecz przesmaczne warzywa a także bardzo ciekawie skomponowane przepisy. Sama jestem zaskoczona jak nierzadko zdarza mi się z niej gotować choć kupowałam ją raczej jako ciekawostkę.