Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Przewodnik kulinarno-podróżniczy, w którym odnajdziesz nad 150 przepisów z całego świata – od aromatycznej arabskiej kawy przez sycące angielskie śniadanie i domowy turecki kebab aż po wykwintny tort szwarcwaldzki. Układ ksią��ki opiera się na alfabecie – każdej literze przypisany jest inny kraj albo region. Dzięki temu z każdym kolejnym epizodem przeniesiesz się w zupełnie inne miejsce na świecie. Poza tradycyjnymi przepisami odnajdziesz tu też kulinarne ciekawostki z różnorakich zakątków globu. Dowiesz się, jakie są ulubione potrawy każdego ze stanów Ameryki, co jadła królowa Elżbieta, jakie dania spożywa się po zachodzie słońca podczas ramadanu, co najchętniej kładzie się na ruszcie w Australii i czym zagryza się piwo podczas bawarskiego Oktoberfestu. Poznasz również etykietę tradycyjnej gruzińskiej supry a także dużo innych fascynujących zwyczajów kulinarnych. A to jeszcze nie wszystko! Autorka dzieli się także własnymi nigdzie wcześniej niepublikowanymi podróżniczymi przygodami. Otwórz tę książkę i pozwól, by apetyt na odkrywanie świata i gotowanie zawładnął Twoim sercem. Przygotuj się na niezapomnianą wyprawę śladami kulinarnych opowieści!
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Przybyłam, ugotowałam, zjadłam. Kulinarna podróż dookoła świata |
Autor: | Karolina Freier |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Harde |
Rok wydania: | 2025 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.