Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Anne Applebaum, pisarka, felietonistka "The Washington Post", laureatka Nagrody Pulitzera zamieszkała wraz z mężem, Radosławem Sikorskim, w XIX-wiecznym dworku w Chobielinie. Tu uprawia własny warzywny ogród i gotuje nie tylko dla rodziny, lecz także dla znamienitych gości z zagranicy. Wraz z przyjaciółką, Danielle Crittenden, postanowiła napisać książkę o polskiej kuchni. Z finezją i fantazją uzupełniła tradycyjne potrawy o nowe składniki, czerpiąc to, co najlepsze z kuchni świata. Kulinarny powrót do przeszłości połączony z nowatorskim i twórczym podejściem sprawił, że polskie dania zyskały na smaku, a także na lekkości.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Przepisy z mojego ogrodu |
Autor: | Applebaum-Sikorska Anne, Crittenden Danielle |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Literackie |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Idealny pomysł na każdą fazę życia. Warto się zapoznać.
Nie wiedziałam do końca czego spodziewać się po książce pdf pani Anny - książki kucharskie uwielbiam lecz dokonań autorki na polu kulinarnym nie znałam. Książka ebook przyjemnie mnie zaskoczyła. Pani Anna lepiej niż niejeden Polak radzi sobie z kuchnią polską - cieszą ją nieźle słynne nam przepisy lecz ma również odwagę iść dalej i odkrywać smaki nowe albo nieco zapomniane. W tej książce pdf przepisy słynne każdemu mieszają się z tymi nie do końca oczywistymi. Może pod wobec zawartości ta książka ebook nie jest dla mnie dużym odkryciem lecz niezmiernie mnie cieszy, że osoba przybyła z innego państwie tak ochoczo podejmuje temat kuchni polskiej. Pani Anna ma w sobie olbrzymią ciekawość i widać, że obcowanie z naszą kuchnią bardzo ją cieszy. Odkrywa słynne nam niby nieźle znaki - a jednak jej odkrycie zmusza nas do rozmyślenia ponad czymś, co do tej pory było oczywiste. Jej sukcesy pozwalają nam wrócić na nieźle słynne nam tereny i odkrywać na nowo coś, co dawno przestało sprawiać nam radość.W książce pdf jest dużo ładnych zdjęć, przepisy są logicznie i jasno posegregowane. Cieszy, że pani Anna razem z koleżanką najzwyczajniej w świecie bawią się kuchnią polską - coś, czego nam brakuje i co naprawdę miło odkrywać na nowo. Myślę, że to idealny upominek dla kogoś, kto kuchnię polską dopiero poznaje. Dla kogoś doświadczonego przepisy mogą być mniej interesujące lecz radość z tej książki może też być duża. Słowa uznania dla pani Anny za piękną promocję kuchni jej drugiej ojczyzny.