Średnia Ocena:
Przepisy z mojego ogrodu
Anne Applebaum, pisarka, felietonistka "The Washington Post", laureatka Nagrody Pulitzera zamieszkała wraz z mężem, Radosławem Sikorskim, w XIX-wiecznym dworku w Chobielinie. Tu uprawia własny warzywny ogród i gotuje nie tylko dla rodziny, lecz także dla znamienitych gości z zagranicy. Wraz z przyjaciółką, Danielle Crittenden, postanowiła napisać książkę o polskiej kuchni. Z finezją i fantazją uzupełniła tradycyjne potrawy o nowe składniki, czerpiąc to, co najlepsze z kuchni świata. Kulinarny powrót do przeszłości połączony z nowatorskim i twórczym podejściem sprawił, że polskie dania zyskały na smaku, a także na lekkości.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Przepisy z mojego ogrodu |
Autor: | Applebaum-Sikorska Anne, Crittenden Danielle |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Literackie |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Przepisy z mojego ogrodu PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
Idealny pomysł na każdą fazę życia. Warto się zapoznać.
Nie wiedziałam do końca czego spodziewać się po książce pdf pani Anny - książki kucharskie uwielbiam lecz dokonań autorki na polu kulinarnym nie znałam. Książka ebook przyjemnie mnie zaskoczyła. Pani Anna lepiej niż niejeden Polak radzi sobie z kuchnią polską - cieszą ją nieźle słynne nam przepisy lecz ma również odwagę iść dalej i odkrywać smaki nowe albo nieco zapomniane. W tej książce pdf przepisy słynne każdemu mieszają się z tymi nie do końca oczywistymi. Może pod wobec zawartości ta książka ebook nie jest dla mnie dużym odkryciem lecz niezmiernie mnie cieszy, że osoba przybyła z innego państwie tak ochoczo podejmuje temat kuchni polskiej. Pani Anna ma w sobie olbrzymią ciekawość i widać, że obcowanie z naszą kuchnią bardzo ją cieszy. Odkrywa słynne nam niby nieźle znaki - a jednak jej odkrycie zmusza nas do rozmyślenia ponad czymś, co do tej pory było oczywiste. Jej sukcesy pozwalają nam wrócić na nieźle słynne nam tereny i odkrywać na nowo coś, co dawno przestało sprawiać nam radość.W książce pdf jest dużo ładnych zdjęć, przepisy są logicznie i jasno posegregowane. Cieszy, że pani Anna razem z koleżanką najzwyczajniej w świecie bawią się kuchnią polską - coś, czego nam brakuje i co naprawdę miło odkrywać na nowo. Myślę, że to idealny upominek dla kogoś, kto kuchnię polską dopiero poznaje. Dla kogoś doświadczonego przepisy mogą być mniej interesujące lecz radość z tej książki może też być duża. Słowa uznania dla pani Anny za piękną promocję kuchni jej drugiej ojczyzny.