Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki kulinarnej okładka

Średnia Ocena:


Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki kulinarnej

Kuchnia dla głodnych wiedzy. Czy zastanawiałeś się, kiedy ludzie zaczęli gotować? Jak przyrządzali jedzenie neandertalczycy lub jak mógł smakować stek po kromaniońsku? Michał Kuźmiński, wieloletni szef działu Nauka „Tygodnika Powszechnego”, prowadzi nas przez fascynujące tajniki jedzenia i gotowania od czasów prehistorycznych po najdalszą przyszłość. Z książki dowiesz się, jak wygląda gluten, poznasz tajniki zakwasu chlebowego (wszyscy wiedzą, że pierwszy chleb nigdy nie wychodzi i najlepiej od razu zacząć od drugiego), poznasz aromat zupy z kwarków, dowiesz się, jak wyhodować sałatę w kosmosie i dlaczego astronauci lubią pikantne jedzenie. Ta książka ebook to prawdziwie (r)ewolucyjne historie sztuki kulinarnej. Kopalnia naukowej wiedzy i fascynujących ciekawostek na temat jedzenia i gotowania. Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Szczegóły
Tytuł Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki kulinarnej
Autor: Kuźmiński Michał
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Społeczny Instytut Wydawniczy Znak
Rok wydania: 2018
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki kulinarnej w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki kulinarnej PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • monja19

    Idealna książka ebook popularnonaukowa o... jedzeniu. Twórca jest szefem działu Nauka w Tygodniku Powszechnym i przeprowadził wywiady z antropologiem, mikrobiologiem, chemikiem a także astronautą. Na podstawie tych rozmów, ogromu lektur i swoich doświadczeń powstała idealna książka. "Homo erectus przypominał wielu współczesnych facetów: na co dzień jadł co popadnie, niekiedy wpadał na gotowy posiłek, a gdy nadarzyła się okazja i nie wymagało to zbytnich wysiłków - brał się do gotowania". Szczerze polecam!