Czytaj więcej:
Zobacz podgląd Kuchnia żydowska Balbiny Przepiórko pdf poniżej lub w przypadku gdy jesteś jej autorem, wgraj własną skróconą wersję książki w celach promocyjnych, aby zachęcić do zakupu online w sklepie empik.com. Kuchnia żydowska Balbiny Przepiórko Ebook
podgląd online w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki nie posiadają jeszcze opcji podglądu, a inne są ściśle chronione prawem autorskim
i rozpowszechnianie ich jakiejkolwiek treści jest zakazane, więc w takich wypadkach zamiast przeczytania wstępu możesz jedynie zobaczyć opis książki, szczegóły,
sprawdzić zdjęcie okładki oraz recenzje.
Podgląd niedostępny.
swojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Średnia Ocena:
Kuchnia żydowska Balbiny Przepiórko
Książka ebook poświęcona kuchni Żydów polskich. Nie ma jednak charakteru dokumentalno-wspomnieniowego, nie jest antologią starych przepisów. Balbina Przepiórko jest postacią fikcyjną, kryje się za nią Piotr Bikont, słynny z rozmaitych ebooków kulinarnych a także publikacji w prasie (m.in. „Gazeta Wyborcza”, „Przekrój”, „Wprost”, „Newsweek”), który kreśli swoją wizję kuchni żydowskiej, dostosowaną do wymogów i gustów współczesności.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Kuchnia żydowska Balbiny Przepiórko |
Autor: | Bikont Piotr |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Dom Wydawniczy Rebis |
Rok wydania: | 2011 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Kuchnia żydowska Balbiny Przepiórko PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
Absolutnie fantastyczna wycieczka po dawnej kuchni żydowskiej. Cymes! I do tego cudowne ilustracje.
Książka ebook pełna jest przepysznych dań koszernej kuchni Żydów polskich a także opowieści o historii, obyczajach i charakterystycznych smakach. Całość uświetniają piękne ilustracje tworzące niepowtarzalny klimat. Publikacja doskonała dla fanów cudownych książek, kultury żydowskiej i oczywiście kulinariów. Większość z nad stu sześćdziesięciu zamieszczonych w książce pdf przepisów jest bardzo łatwa do przygotowania i stosunkowo tania. To bardzo niezła informacja zwłaszcza dla osób początkujących w kuchni lub zabieganych. Przy wielu przepisach pojawiają się krótsze albo dłuższe komentarze Piotra Bikonta dotyczące składników, historii potraw, genezy ich nazwy czy miejsca w kalendarzu żydowskich świąt. Bikont prezentuje nam własną własną, subiektywną wizję kuchni żydowskiej, pielęgnującej tradycję, lecz równocześnie dostosowanej do podniebienia współczesnego odbiorcy a także dzisiejszych technik przygotowywania jedzenia. Olbińska zachowuje w przepisach charakterystyczne połączenia smaków, lecz nie boi się również eksperymentów i świeżych składników. Żydowskie przysmaki w jej wydaniu mogą stać się atrakcyjna nawet dla największych sceptyków. Do tego książka ebook została naprawdę ładnie wydana, z licznymi kolorowymi ilustracjami. Polecam!