Kuchnia żydowska Balbiny Przepiórko okładka

Średnia Ocena:


Kuchnia żydowska Balbiny Przepiórko

Książka ebook poświęcona kuchni Żydów polskich. Nie ma jednak charakteru dokumentalno-wspomnieniowego, nie jest antologią starych przepisów. Balbina Przepiórko jest postacią fikcyjną, kryje się za nią Piotr Bikont, słynny z rozmaitych ebooków kulinarnych a także publikacji w prasie (m.in. „Gazeta Wyborcza”, „Przekrój”, „Wprost”,  „Newsweek”), który kreśli swoją wizję kuchni żydowskiej, dostosowaną do wymogów i gustów współczesności.

Szczegóły
Tytuł Kuchnia żydowska Balbiny Przepiórko
Autor: Bikont Piotr
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Dom Wydawniczy Rebis
Rok wydania: 2011
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Kuchnia żydowska Balbiny Przepiórko w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Kuchnia żydowska Balbiny Przepiórko PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • egiptka

    Absolutnie fantastyczna wycieczka po dawnej kuchni żydowskiej. Cymes! I do tego cudowne ilustracje.

  • kulinarnaczytelnia.pl

    Książka ebook pełna jest przepysznych dań koszernej kuchni Żydów polskich a także opowieści o historii, obyczajach i charakterystycznych smakach. Całość uświetniają piękne ilustracje tworzące niepowtarzalny klimat. Publikacja doskonała dla fanów cudownych książek, kultury żydowskiej i oczywiście kulinariów. Większość z nad stu sześćdziesięciu zamieszczonych w książce pdf przepisów jest bardzo łatwa do przygotowania i stosunkowo tania. To bardzo niezła informacja zwłaszcza dla osób początkujących w kuchni lub zabieganych. Przy wielu przepisach pojawiają się krótsze albo dłuższe komentarze Piotra Bikonta dotyczące składników, historii potraw, genezy ich nazwy czy miejsca w kalendarzu żydowskich świąt. Bikont prezentuje nam własną własną, subiektywną wizję kuchni żydowskiej, pielęgnującej tradycję, lecz równocześnie dostosowanej do podniebienia współczesnego odbiorcy a także dzisiejszych technik przygotowywania jedzenia. Olbińska zachowuje w przepisach charakterystyczne połączenia smaków, lecz nie boi się również eksperymentów i świeżych składników. Żydowskie przysmaki w jej wydaniu mogą stać się atrakcyjna nawet dla największych sceptyków. Do tego książka ebook została naprawdę ładnie wydana, z licznymi kolorowymi ilustracjami. Polecam!