Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
ZIOŁA OD TYSIĘCY LAT TOWARZYSZĄ CZŁOWIEKOWI! Ze względu na zawartość specyficznych związków czynnych zioła wykazują działanie lecznicze, kosmetyczne, są również wykorzystywane kulinarnie. Jadalne zioła, traktowane jako uzupełnienie codziennego jadłospisu, mogą stać się inspiracją do wzbogacania potraw już słynnych a także do rozwoju kulinarnego każdego miłośnika gotowania. Lecz trzeba wiedzieć, że nie wszystkie są jadalne, a nawet więcej – niektóre są trujące! W atlasie przedstawiono 180 gatunków ziół, uwzględniając zarówno słynne rośliny zielne, jak i te mniej znane. Dzięki idealnym ilustracjom i opisom każdy zainteresowany zdobędzie wiedzę o tym, jak rozpoznać dany gatunek, jakie są jego cechy i co go wyróżnia, a także o możliwościach jego zastosowania w medycynie konwencjonalnej, naturalnej, kosmetyce czy w celach kulinarnych. Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Kieszonkowy atlas ziół. 180 gatunków |
Autor: | Halarewicz Aleksandra |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | SBM Renata Gmitrzak |
Rok wydania: | 2025 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.