Hodujemy kiełki. Smaczne źródło zdrowia i energii okładka

Średnia Ocena:


Hodujemy kiełki. Smaczne źródło zdrowia i energii

Kiełki są źródłem energii i zdrowia. Od tysiącleci odgrywają istotną rolę w żywieniu i znajdują zastosowanie zarówno w zapobieganiu, jak i leczeniu chorób cywilizacyjnych, takich jak zawał czy nowotwór. Dzięki nim możesz się cieszyć różnorodnością nowych warzyw przez cały rok. Dlaczego kiełki nazwane są pokarmem życia? Nasiona zawierają wyjątkowo cenne substancje odżywcze, dopiero jednak w procesie kiełkowania dochodzi do wielkiej przemiany. Uaktywniane są bowiem enzymy niezbędne do wzrostu rośliny, a złożone węglowodany i białka zostają zamienione na proste. W tej formie są prosto trawione i przyswajane przez organizm. Kiełki to prawdziwe koncentraty witamin i mikroelementów, eksplozja wzrostu i energii. Autorka przedstawia, jak w łatwy sposób hodować kiełki w domu, kupować właściwe nasiona do kiełkowania, a także jak przygotowywać zdrowe i smaczne posiłki z kiełkami – pełne życiodajnej energii. Kiełki – witaminowa bomba zdrowia! Kiełki są źródłem energii i zdrowia. Od tysiącleci odgrywają istotną rolę w żywieniu i znajdują zastosowanie zarówno w zapobieganiu, jak i leczeniu chorób cywilizacyjnych, takich jak zawał czy nowotwór. Dzięki nim możesz się cieszyć różnorodnością nowych warzyw przez cały rok. Dlaczego kiełki nazwane są pokarmem życia? Nasiona zawierają wyjątkowo cenne substancje odżywcze, dopiero jednak w procesie kiełkowania dochodzi do wielkiej przemiany. Uaktywniane są bowiem enzymy niezbędne do wzrostu rośliny, a złożone węglowodany i białka zostają zamienione na proste. W tej formie są prosto trawione i przyswajane przez organizm. Kiełki to prawdziwe koncentraty witamin i mikroelementów, eksplozja wzrostu i energii. Autorka przedstawia, jak w łatwy sposób hodować kiełki w domu, kupować właściwe nasiona do kiełkowania, a także jak przygotowywać zdrowe i smaczne posiłki z kiełkami – pełne życiodajnej energii.

Szczegóły
Tytuł Hodujemy kiełki. Smaczne źródło zdrowia i energii
Autor: Obannon Kathleen
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Źródła Życia
Rok wydania: 2012
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Hodujemy kiełki. Smaczne źródło zdrowia i energii w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Hodujemy kiełki. Smaczne źródło zdrowia i energii PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.