Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Czy jest coś przyjemniejszego niż relaksujący posiłek na nowym powietrzu na werandzie albo w ogrodzie, późną wiosną albo wczesnym latem? Gdy zapada zmrok, węgle na grillu jarzą się czerwonym światłem, a powietrze wypełnia piękny aromat pieczonego mięsa, któremu ciężko się oprzeć. Sącząc z kieliszka dobre wino albo popijając chłodne piwo, niecierpliwie oczekujesz kolejnej przyjemności: skosztowania soczystego befsztyka, wyśmienitego łososia albo smacznej polenty z serem gorgonzola. Powoli nadchodzą twoi przyjaciele, wesoło gawędząc, śmiejąc się i wymieniając wzajemnie grzeczności. Grillowanie jest nie tylko najbardziej nieformalną formą odbywania posiłku, jest także doskonałą możliwością dzielenia radości i przyjemnych chwil w gronie najbliższych sobie ludzi.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Grill. 50 łatwych przepisów |
Autor: | Villa Mariagrazia |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Firma Księgarska Olesiejuk Spółka z o.o. S.K.A. |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Pomysłowa na wieczorne letnie grilowanie jest zalecam zawsze mozna cos wybrac
Zastanawialiście się czasem co zamiast tradycyjnych kiełbasek mogłoby znaleźć się na Waszym grillu? Otóż wygląda na to, że bardzo dużo innych smakołyków, a inspiracją do tego nieustanna się dla mnie publikacja pt. „Grill. 50 łatwych przepisów”. Z książki dowiedziałam się nie tylko o tym co grillować lecz też jak robić to najwłaściwiej.Na wstępie znalazłam małe abc grillowania. Następnie aż 50 różnorodnych przepisów. Wyselekcjonowali je Szefowie Academia Barilla, międzynarodowego ośrodka zajmującego się szerzeniem włoskiej kultury gastronomicznej. Jednak spokojnie, przepisy są jak najbardziej uniwersalne i sprawdzą się z powodzeniem też w naszych polskich realiach.Przepisy podzielono na 3 podstawowe działy: mięso, ryby a także dania z owoców i warzyw. Przepisy nie są również zbyt skomplikowane a produkty potrzebne do ich przygotowania słynne i ogólnodostępne. Ich autorzy dużą uwagę przywiązują do aromatycznych przypraw, których w tych przepisach zdecydowanie nie brakuje.Ogólnie książka ebook przypadła mi do gustu. Mimo, że przepisy są łatwe i raczej mało pracochłonne wynik końcowy naprawdę bywa imponujący i pyszny. Takich właśnie inspiracji szukałam. A, że sezon grillowy w pełni na pewno przetestuję kilka szczególnie interesująco zapowiadających się propozycji. Publikacja, co widać gołym okiem, ma dość niecodzienny kształt. Na pewno ułatwia to znalezienie jej na półce i wyróżnia na tle innych książek. Każdy przepis, co ważne, wzbogacony jest o ilustrację gotowego dania a także info odnośnie czasu przygotowania, pieczenia, stopnia trudności czy okresie marynowania jeżeli jest to konieczne. Z każdego przepisu otrzymamy 4 porcje toteż każdorazowo składniki potrzebne do jego przygotowania podawane są w odpowiednich do tego ilościach. Pod listą składników znajduje się krótki aczkolwiek przystępny i zrozumiały, przedstawiony krok po kroku sposób przygotowania potrawy. Całość pokazuje się więc bardzo klarownie i przejrzysto. Jedno danie = jedna strona, tak jak lubię.Pozostaje mi nic innego jak tylko zachęcić do sięgnięcia po prezentowany egzemplarz i cieszyć się urokami lata wraz z bliskimi przy wypełnionym po brzegi grillu. Myślę, że tym razem uda mi się ich zaskoczyć czego i Wam życzę. Smacznego ;)