Bez glutenu. Bez wyrzeczeń okładka

Średnia Ocena:


Bez glutenu. Bez wyrzeczeń

Jaka pyszna dieta!Dieta bezglutenowa w “cudowny” sposób potrafi przywrócić zdrowie osobom z celiakią i innymi chorobami układu pokarmowego, lecz może stać się prawdziwym koszmarem... i być nim do momentu, w którym uświadomisz sobie, że bezglutenowy nie znaczy koniecznie nijaki, niesmaczny czy mdły. Tę prawdę stara się przekazać na swoim blogu — a teraz także i w książce pdf — utalentowana eksperymentatorka kulinarna, która kilka lat temu sama musiała na zawsze odstawić gluten. Później świadomie przestała jeść także mięso. I dzisiaj wcale tego nie żałuje!Książka Weroniki Madejskiej nie jest kolejną pozycją z wegetariańskimi przepisami dla bezglutenowców. Prócz sprawdzonych receptur na przepyszne potrawy odnajdziesz w niej info na temat tego, jak odnaleźć się w świecie, w którym niemalże wszystkie gotowe produkty zawierają gluten. Zobaczysz, jak powoli, sposobem prób i błędów, dochodziła do tego autorka książki. Dowiesz się, jak upiec niezły chleb, przygotować pizzę, wrapy czy ciasto czekoladowe. Odkryjesz całe spektrum ciekawych smaków i fantastycznych aromatów, doprawione szczyptą dobrego humoru i życzliwego zainteresowania kłopotami osób na różnorakich dietach. Z tą książką będzie Ci łatwiej zaakceptować swoją sytuację i znaleźć w niej dobre strony. A jeśli nie musisz przejmować się glutenem, możesz po prostu poszukać tu natchnienia!

Szczegóły
Tytuł Bez glutenu. Bez wyrzeczeń
Autor: Madejska Weronika
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo Helion
Rok wydania:
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Bez glutenu. Bez wyrzeczeń w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Bez glutenu. Bez wyrzeczeń PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • Iwona

    Kupując książkę kierowałam się recenzjami z tej strony i nie miałam okazji jej przejrzeć, zamówiłam wysyłkowo. Jestem osobą dopiero "raczkującą" w temacie bezglutenowym. Muszę również wyeliminować z diety cukier, drożdże i nabiał. Książka ebook wiec nie do końca spełniła moje nadzieje. Chleb, owszem jest bezglutenowy i na zakwasie ale..dodaje się do niego drożdże.. Prawdopodobnie nie o to jednak chodzi, żeby mieszać te dwa składniki... W książce pdf jest zbyt mało przepisów na dania obiadowe np zupy, natomiast dużo na słodycze z udziałem nabiału i cukru. Ogólnie jestem więc zawiedziona, liczyłam, że dieta bezglutenowa będzie dietą "zdrową" a z udziałem takich ilości cukru niestety nie jest. Plusem jest jednak, że dzięki książce pdf trafiłam na blog autorki i na pewno skorzystam z wielu przepisów.

  • Urszula Bańka

    Świetne, łatwe przepisy. Zwłaszcza przydatne na początku drogi "bez glutenu". Zadziwiająca różnorodność w sytuacji, gdy trzeba na siebie nałożyć ograniczenia. Eksperymentuję na podstawie podanych receptur i wyniki są godne polecenia.

  • doddotka

    Najlepsza książka ebook z bezglutenowymi przepisami - a mam ich trochę :)

  • Joanna Woziwoda

    Interesujące przepisy,piękne zdjęcia, inspirujące dania

  • Agnieszka Ciukas-Kulawiak

    Nie do końca wyszły niektóre potrawy mimo wiernego kopiowania przepisu.

  • Monika Świerk

    Mam w niej dużo ulubionych przepisów, lecz są też takie których jeszcze nie próbowałam bądź będę musiała przemienić ze względu na własną dietę.

  • Edyta Jurewicz

    Idealna książka, super opracowane przepisy! Mieszanki mąk- genialne. Zalecam każdemu kto zmaga się z dietą bez glutenu.

  • Anna

    Książka ebook w porządku. Wiele prostych przepisów i ładnych zdjęć. Zalecam

  • colorfulrepose

    Interesujące i łatwe przepisy a co najistotniejsze - smaczne!

  • wirusek

    Przechodząc na dietę bezglutenową szukałam inspiracji. Po przeczytaniu recenzji zdecydowałam się na tą książkę. Od kiedy stoi na mojej półce używam jej bardzo często. Łatwe przepisy wraz ze zdjęciami. Nic tylko piec :). Polecam.

  • Natalia Feder

    Wege i Gluten FreeUwielbiam tę książkę. Od niedawna dowiedziałam się, że muszę ze własnej diety wykluczyć nabiał, zboże...gluten. Do tego jestem wegetarianką. Zawsze uważałam na to,co jem. Jednak w tym temacie byłam nowa. A tu dzięki Weronice i jej przepisom mogłam bez problemu wejść na nowe szlaki. Jej przepisy są bardzo smaczne i zdrowe. Do tego proste, nie wymagające zbyt wielkich zdolności kulinarnych. A do tego smakują i mi jak i reszcie moim bliskim, którzy nie mają problemu z Glutenem i jedzą mięso. Cała książka ebook jest wręcz wchłaniana przeze mnie. Do tego cudowna oprawa. Zdjęcia, które jeszcze bardziej kuszą. Zalecam wszystkim. Nie tylko osobom walczącym z glutenem. Smacznego ;)

  • Natalia Feder

    Uwielbiam tę książkę. Od niedawna dowiedziałam się, że muszę ze własnej diety wykluczyć nabiał, zboże...gluten. Do tego jestem wegetarianką. Zawsze uważałam na to,co jem. Jednak w tym temacie byłam nowa. A tu dzięki Weronice i jej przepisom mogłam bez problemu wejść na nowe szlaki. Jej przepisy są bardzo smaczne i zdrowe. Do tego proste, nie wymagające zbyt wielkich zdolności kulinarnych. A do tego smakują i mi jak i reszcie moim bliskim, którzy nie mają problemu z Glutenem i jedzą mięso. Cała książka ebook jest wręcz wchłaniana przeze mnie. Do tego cudowna oprawa. Zdjęcia, które jeszcze bardziej kuszą. Zalecam wszystkim. Nie tylko osobom walczącym z glutenem. Smacznego ;)

  • anonymous

    Przyznam szczerze, że nie doczytałam, że są to przepisy wegetariańskie. Byłam nieco zaskoczona tym faktem, lecz muszę przyznać, że dania są tak dobre, brak mięsa nie przeszkadza mi :) Zalecam

  • Justyna Pławska

    Książka ebook zdecydowanie przeznaczona dla rozpoczynających własną przygodę z kuchnią bezglutenową. Zestaw przepisów na każdą porę dnia i roku. Na plus zaliczyć można kilka przepisów na bezglutenowe pieczywo. Wiarygodności, autentyczności i przyjemności odbioru książki dodaje fakt, że autorka sama jest bezglutenowcem.

  • Magdalena Flak

    Książka ebook super! Ma łatwe przepisy z produktami których zakup nie wiąże się z dużymi kosztami czy kłopotem ze znalezieniem w sklepach! A do tego PYSZNE! Generalnie łatwo, dynamicznie i przyjemnie!

  • Danaw

    Książka ebook zachwyciła mnie wszystkim. Wspaniałe przepisy, przystępne i bardzo smaczne, a każdy okraszony jest piękną fotografią danej potrawy. Bardzo niezła i inspirująca lektura w kuchni bezglutenowej.

  • Marta Andreasik

    Książka ebook przedstawiona w bardzo przejrzysty sposób. Przepisy od bardzo łatwych poprzez średnie i wymagające więcej zachodu,więc każdy znajdzie coś dla siebie. Bardzo ładnie zilustrowane przepisy

  • koryan

    Jedna z wielu w ostatnim okresie pozycji dla osób gotujących bez glutenu. Przepisy fajne. Składniki dostępne. Szata graficzna przyjemna dla oka. Zalecam

  • iwoneczka2905

    Bardzo wartościowa pozycja nie tylko dla osób które nie tolerują glutenu. Bardzo fajne przepisy. Szybko, zdrowo i smacznie można przygotować posiłki. Gorąco zalecam tą pozycję napewno bedziecie zadowoleni.

  • Iga

    Przeczytałam już kilka ebooków dotyczących diety bezglutenowej. Zazwyczaj proponowane w nich przepisy nie wychodziły - dotyczyło to zwłaszcza pieczywa. Dodatkowo (choć to sprawa drugorzędna) element ebooków nie zawierała fotografii większości opisanych potraw, co utrudniało zrozumienie w jaki sposób potrawa powinna być przyrządzona.Książka Weroniki Madejskiej jest inna. Przede wszystkim przepisy zamieszczone w książce pdf wychodzą! Autorka nie wymaga również od nas zakupu wielu nietypowych składników, więc prosto jest przyrządzić większość z proponowanych dań mając dosłownie 3 rodzaje mąki bezglutenowej. Dodatkowo, książka ebook zawiera cudowne zdjęcia do każdego przepisu. Jedynym minusem dla mnie jest brak potraw mięsnych, choć o braku przepisów tego typu dowiadujemy się już z okładki książki dedykowanej osobom na diecie bezglutenowej i wegetarianom. Bardzo zalecam tą książkę.