Średnia Ocena:
Bez glutenu. Bez wyrzeczeń
Jaka pyszna dieta!Dieta bezglutenowa w “cudowny” sposób potrafi przywrócić zdrowie osobom z celiakią i innymi chorobami układu pokarmowego, lecz może stać się prawdziwym koszmarem... i być nim do momentu, w którym uświadomisz sobie, że bezglutenowy nie znaczy koniecznie nijaki, niesmaczny czy mdły. Tę prawdę stara się przekazać na swoim blogu — a teraz także i w książce pdf — utalentowana eksperymentatorka kulinarna, która kilka lat temu sama musiała na zawsze odstawić gluten. Później świadomie przestała jeść także mięso. I dzisiaj wcale tego nie żałuje!Książka Weroniki Madejskiej nie jest kolejną pozycją z wegetariańskimi przepisami dla bezglutenowców. Prócz sprawdzonych receptur na przepyszne potrawy odnajdziesz w niej info na temat tego, jak odnaleźć się w świecie, w którym niemalże wszystkie gotowe produkty zawierają gluten. Zobaczysz, jak powoli, sposobem prób i błędów, dochodziła do tego autorka książki. Dowiesz się, jak upiec niezły chleb, przygotować pizzę, wrapy czy ciasto czekoladowe. Odkryjesz całe spektrum ciekawych smaków i fantastycznych aromatów, doprawione szczyptą dobrego humoru i życzliwego zainteresowania kłopotami osób na różnorakich dietach. Z tą książką będzie Ci łatwiej zaakceptować swoją sytuację i znaleźć w niej dobre strony. A jeśli nie musisz przejmować się glutenem, możesz po prostu poszukać tu natchnienia!
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Bez glutenu. Bez wyrzeczeń |
Autor: | Madejska Weronika |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Helion |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Bez glutenu. Bez wyrzeczeń PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
Kupując książkę kierowałam się recenzjami z tej strony i nie miałam okazji jej przejrzeć, zamówiłam wysyłkowo. Jestem osobą dopiero "raczkującą" w temacie bezglutenowym. Muszę również wyeliminować z diety cukier, drożdże i nabiał. Książka ebook wiec nie do końca spełniła moje nadzieje. Chleb, owszem jest bezglutenowy i na zakwasie ale..dodaje się do niego drożdże.. Prawdopodobnie nie o to jednak chodzi, żeby mieszać te dwa składniki... W książce pdf jest zbyt mało przepisów na dania obiadowe np zupy, natomiast dużo na słodycze z udziałem nabiału i cukru. Ogólnie jestem więc zawiedziona, liczyłam, że dieta bezglutenowa będzie dietą "zdrową" a z udziałem takich ilości cukru niestety nie jest. Plusem jest jednak, że dzięki książce pdf trafiłam na blog autorki i na pewno skorzystam z wielu przepisów.
Świetne, łatwe przepisy. Zwłaszcza przydatne na początku drogi "bez glutenu". Zadziwiająca różnorodność w sytuacji, gdy trzeba na siebie nałożyć ograniczenia. Eksperymentuję na podstawie podanych receptur i wyniki są godne polecenia.
Najlepsza książka ebook z bezglutenowymi przepisami - a mam ich trochę :)
Interesujące przepisy,piękne zdjęcia, inspirujące dania
Nie do końca wyszły niektóre potrawy mimo wiernego kopiowania przepisu.
Mam w niej dużo ulubionych przepisów, lecz są też takie których jeszcze nie próbowałam bądź będę musiała przemienić ze względu na własną dietę.
Idealna książka, super opracowane przepisy! Mieszanki mąk- genialne. Zalecam każdemu kto zmaga się z dietą bez glutenu.
Książka ebook w porządku. Wiele prostych przepisów i ładnych zdjęć. Zalecam
Interesujące i łatwe przepisy a co najistotniejsze - smaczne!
Przechodząc na dietę bezglutenową szukałam inspiracji. Po przeczytaniu recenzji zdecydowałam się na tą książkę. Od kiedy stoi na mojej półce używam jej bardzo często. Łatwe przepisy wraz ze zdjęciami. Nic tylko piec :). Polecam.
Wege i Gluten FreeUwielbiam tę książkę. Od niedawna dowiedziałam się, że muszę ze własnej diety wykluczyć nabiał, zboże...gluten. Do tego jestem wegetarianką. Zawsze uważałam na to,co jem. Jednak w tym temacie byłam nowa. A tu dzięki Weronice i jej przepisom mogłam bez problemu wejść na nowe szlaki. Jej przepisy są bardzo smaczne i zdrowe. Do tego proste, nie wymagające zbyt wielkich zdolności kulinarnych. A do tego smakują i mi jak i reszcie moim bliskim, którzy nie mają problemu z Glutenem i jedzą mięso. Cała książka ebook jest wręcz wchłaniana przeze mnie. Do tego cudowna oprawa. Zdjęcia, które jeszcze bardziej kuszą. Zalecam wszystkim. Nie tylko osobom walczącym z glutenem. Smacznego ;)
Uwielbiam tę książkę. Od niedawna dowiedziałam się, że muszę ze własnej diety wykluczyć nabiał, zboże...gluten. Do tego jestem wegetarianką. Zawsze uważałam na to,co jem. Jednak w tym temacie byłam nowa. A tu dzięki Weronice i jej przepisom mogłam bez problemu wejść na nowe szlaki. Jej przepisy są bardzo smaczne i zdrowe. Do tego proste, nie wymagające zbyt wielkich zdolności kulinarnych. A do tego smakują i mi jak i reszcie moim bliskim, którzy nie mają problemu z Glutenem i jedzą mięso. Cała książka ebook jest wręcz wchłaniana przeze mnie. Do tego cudowna oprawa. Zdjęcia, które jeszcze bardziej kuszą. Zalecam wszystkim. Nie tylko osobom walczącym z glutenem. Smacznego ;)
Przyznam szczerze, że nie doczytałam, że są to przepisy wegetariańskie. Byłam nieco zaskoczona tym faktem, lecz muszę przyznać, że dania są tak dobre, brak mięsa nie przeszkadza mi :) Zalecam
Książka ebook zdecydowanie przeznaczona dla rozpoczynających własną przygodę z kuchnią bezglutenową. Zestaw przepisów na każdą porę dnia i roku. Na plus zaliczyć można kilka przepisów na bezglutenowe pieczywo. Wiarygodności, autentyczności i przyjemności odbioru książki dodaje fakt, że autorka sama jest bezglutenowcem.
Książka ebook super! Ma łatwe przepisy z produktami których zakup nie wiąże się z dużymi kosztami czy kłopotem ze znalezieniem w sklepach! A do tego PYSZNE! Generalnie łatwo, dynamicznie i przyjemnie!
Książka ebook zachwyciła mnie wszystkim. Wspaniałe przepisy, przystępne i bardzo smaczne, a każdy okraszony jest piękną fotografią danej potrawy. Bardzo niezła i inspirująca lektura w kuchni bezglutenowej.
Książka ebook przedstawiona w bardzo przejrzysty sposób. Przepisy od bardzo łatwych poprzez średnie i wymagające więcej zachodu,więc każdy znajdzie coś dla siebie. Bardzo ładnie zilustrowane przepisy
Jedna z wielu w ostatnim okresie pozycji dla osób gotujących bez glutenu. Przepisy fajne. Składniki dostępne. Szata graficzna przyjemna dla oka. Zalecam
Bardzo wartościowa pozycja nie tylko dla osób które nie tolerują glutenu. Bardzo fajne przepisy. Szybko, zdrowo i smacznie można przygotować posiłki. Gorąco zalecam tą pozycję napewno bedziecie zadowoleni.
Przeczytałam już kilka ebooków dotyczących diety bezglutenowej. Zazwyczaj proponowane w nich przepisy nie wychodziły - dotyczyło to zwłaszcza pieczywa. Dodatkowo (choć to sprawa drugorzędna) element ebooków nie zawierała fotografii większości opisanych potraw, co utrudniało zrozumienie w jaki sposób potrawa powinna być przyrządzona.Książka Weroniki Madejskiej jest inna. Przede wszystkim przepisy zamieszczone w książce pdf wychodzą! Autorka nie wymaga również od nas zakupu wielu nietypowych składników, więc prosto jest przyrządzić większość z proponowanych dań mając dosłownie 3 rodzaje mąki bezglutenowej. Dodatkowo, książka ebook zawiera cudowne zdjęcia do każdego przepisu. Jedynym minusem dla mnie jest brak potraw mięsnych, choć o braku przepisów tego typu dowiadujemy się już z okładki książki dedykowanej osobom na diecie bezglutenowej i wegetarianom. Bardzo zalecam tą książkę.