Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
W pracy (wydanie 2 zmienione i rozszerzone) przedstawiono współczesną koncepcję agrobiznesu, czym jest i jaką rolę spełnia w zaspokajaniu potrzeb człowieka. Objaśniono też różnicę pomiędzy agrobiznesem i gospodarką żywnościową. Dokonano aktualizacji zagadnień naukowych a także informacji z zakresu organizacji agrobiznesu. Rozważania w pracy otwiera epizod Potrzeby człowieka i miejsce wśród nich produktów agrobiznesu. W kolejnych rozdziałach Czytelnik ma możliwość zapoznania się z: - powstaniem i rozwojem koncepcji agrobiznesu, - otoczeniem instytucjonalnym agrobiznesu w Polsce, - charakterystyką agregatów agrobiznesu: zaopatrzeniem, rolnictwem a także przetwórstwem i obrotem towarowym, - nieżywnościową sferą agrobiznesu, - wybranymi rynkami rolnymi: zbóż, ziemniaków, nasion roślin oleistych, mleka, jaj i zwierząt rzeźnych zagadnienia nowe.
| Szczegóły | |
|---|---|
| Tytuł | Agrobiznes |
| Autor: | Kapusta Franciszek |
| Rozszerzenie: | brak |
| Język wydania: | polski |
| Ilość stron: | |
| Wydawnictwo: | Difin |
| Rok wydania: | |
| Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
|---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.