Średnia Ocena:
Agrobiznes
W pracy (wydanie 2 zmienione i rozszerzone) przedstawiono współczesną koncepcję agrobiznesu, czym jest i jaką rolę spełnia w zaspokajaniu potrzeb człowieka. Objaśniono też różnicę pomiędzy agrobiznesem i gospodarką żywnościową. Dokonano aktualizacji zagadnień naukowych a także informacji z zakresu organizacji agrobiznesu. Rozważania w pracy otwiera epizod Potrzeby człowieka i miejsce wśród nich produktów agrobiznesu. W kolejnych rozdziałach Czytelnik ma możliwość zapoznania się z: - powstaniem i rozwojem koncepcji agrobiznesu, - otoczeniem instytucjonalnym agrobiznesu w Polsce, - charakterystyką agregatów agrobiznesu: zaopatrzeniem, rolnictwem a także przetwórstwem i obrotem towarowym, - nieżywnościową sferą agrobiznesu, - wybranymi rynkami rolnymi: zbóż, ziemniaków, nasion roślin oleistych, mleka, jaj i zwierząt rzeźnych zagadnienia nowe.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Agrobiznes |
Autor: | Kapusta Franciszek |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Difin |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Agrobiznes PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!