sernik z ros

Szczegóły
Tytuł sernik z ros
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

sernik z ros PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie sernik z ros PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

sernik z ros - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Sernik z rosą Składniki: - 30 dkg mąki - 10 dkg margaryny - 1 jajko - 7 dkg cukru pudru - 3 łyżki kwaśnej śmietany - 2 łyżeczki czubate proszku do pieczenia Masa serowa: - 1 kg sera twarożku - 2 paczki cukru wanilinowego - 2 budynie śmietankowe - 3 szkl. mleka - 0,5 szkl. oleju - 2 całe jajka - 4 żółtka / 4 białka - 3/4 szkl. cukru - 0,5 paczki rodzynek Wykonanie: Składniki na ciasto wyrobić i oblepić nim całą formę do pieczenia , łącznie z bokami! . Ubić 2 jajka, 4 żółtka, cukier, cukier wanilinowy. Do ubijanej masy dodawać stopniowo po 1 łyżce sera i dalej ubijać , następnie wlać mleko, wsypać budynie, ciągle miksować ( będzie bardzo rzadki, ale taki ma być ) . Dodać namoczone wcześniej rodzynki i olej. Wszystko wymieszać. Strona 2 Ser delikatnie wylać na oblepioną ciastem formę i piec ok. 1 godziny w tem 200 stopni C. (piekłam bez termo obiegu). Następnie ubić pianę z 4 białek + 6 łyżek cukru i wyłożyć na upieczony gorący sernik i piec jeszcze ok. 10-15 min. w 210 stopniach C. Rosa na wierzchu sernika ukazuje się na po kilku/kilkunastu godzinach od upieczenia:) Sernik pieczony na blaszce o wymiarach: 25 cm x40 cm.