sernik z ros
Szczegóły |
Tytuł |
sernik z ros |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
sernik z ros PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie sernik z ros PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
sernik z ros - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sernik z rosą
Składniki:
- 30 dkg mąki
- 10 dkg margaryny
- 1 jajko
- 7 dkg cukru pudru
- 3 łyżki kwaśnej śmietany
- 2 łyżeczki czubate proszku do pieczenia
Masa serowa:
- 1 kg sera twarożku
- 2 paczki cukru wanilinowego
- 2 budynie śmietankowe
- 3 szkl. mleka
- 0,5 szkl. oleju
- 2 całe jajka
- 4 żółtka / 4 białka
- 3/4 szkl. cukru
- 0,5 paczki rodzynek
Wykonanie:
Składniki na ciasto wyrobić i oblepić nim całą formę do pieczenia , łącznie z bokami! .
Ubić 2 jajka, 4 żółtka, cukier, cukier wanilinowy. Do ubijanej masy dodawać stopniowo po 1
łyżce sera i dalej ubijać , następnie wlać mleko, wsypać budynie, ciągle miksować ( będzie
bardzo rzadki, ale taki ma być ) .
Dodać namoczone wcześniej rodzynki i olej. Wszystko wymieszać.
Strona 2
Ser delikatnie wylać na oblepioną ciastem formę i piec ok. 1 godziny w tem 200 stopni C.
(piekłam bez termo obiegu).
Następnie ubić pianę z 4 białek + 6 łyżek cukru i wyłożyć na upieczony gorący sernik i piec
jeszcze ok. 10-15 min. w 210 stopniach C.
Rosa na wierzchu sernika ukazuje się na po kilku/kilkunastu godzinach od upieczenia:)
Sernik pieczony na blaszce o wymiarach: 25 cm x40 cm.