sernik z piank cytrynow

Szczegóły
Tytuł sernik z piank cytrynow
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

sernik z piank cytrynow PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie sernik z piank cytrynow PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

sernik z piank cytrynow - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Sernik z pianką cytrynową Składniki na ciasto kruche: • 450 g mąki pszennej • 100 g cukru pudru • 250 g margaryny • 3 żółtka • 1 łyżka kakao • 2 łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę przesiać, wsypać proszek, kakao i wymieszać. Dodać margarynę, posiekać.  Żółtka ubić z cukrem, dodać do mąki, zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 2 części.   Jedną część wstawić do lodówki na godzinę, a drugą zamrozić. Masa serowa: • 600 g białego, półtłustego sera • 100 g cukru pudru • 4 żółtka • 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru • 5 łyżek oleju • można dodać 50 g rodzynek, jeśli ktoś lubi Żółtka utrzeć z cukrem. Dolewać po łyżce oleju, dalej ucierać. Do masy dodawa ć po   łyżce zmielonego sera, ucierać. Wsypać budyń, rodzynki, wymieszać. Pianka cytrynowa: • 4 białka • kisiel cytrynowy bez cukru • 4 łyżki cukru Białka ubić z cukrem. Dodać kisiel i ubić. Ponadto: 1 słoik powideł (około 330 gram) ­ ja użyłam dżemu z czarnej porzeczki, ale   uważam, że z powidłami jest smaczniejszy :) Schłodzone ciasto rozwałkować i ułożyć na blaszce o wymiarach 25 x 35 cm. Na   cieście rozsmarować powidła. Wyłożyć masę serową, wyrównać. Na ser wyłożyć  piankę. Na wierzch zetrzeć na tarce z grubymi oczkami zamro żone ciasto. Piec około 1 ­ 1,5 godziny w temperaturze 160 stopni, sprawdzi ć patyczkiem. (Ja   piekłam 1 godzinę, piekarnik z termoobiegiem). Smacznego:) Strona 2