sernik z piank cytrynow
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | sernik z piank cytrynow |
Rozszerzenie: |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
sernik z piank cytrynow PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd sernik z piank cytrynow pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. sernik z piank cytrynow Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
sernik z piank cytrynow Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sernik z pianką cytrynową
Składniki na ciasto kruche:
• 450 g mąki pszennej
• 100 g cukru pudru
• 250 g margaryny
• 3 żółtka
• 1 łyżka kakao
• 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Mąkę przesiać, wsypać proszek, kakao i wymieszać. Dodać margarynę, posiekać.
Żółtka ubić z cukrem, dodać do mąki, zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 2 części.
Jedną część wstawić do lodówki na godzinę, a drugą zamrozić.
Masa serowa:
• 600 g białego, półtłustego sera
• 100 g cukru pudru
• 4 żółtka
• 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru
• 5 łyżek oleju
• można dodać 50 g rodzynek, jeśli ktoś lubi
Żółtka utrzeć z cukrem. Dolewać po łyżce oleju, dalej ucierać. Do masy dodawa ć po
łyżce zmielonego sera, ucierać. Wsypać budyń, rodzynki, wymieszać.
Pianka cytrynowa:
• 4 białka
• kisiel cytrynowy bez cukru
• 4 łyżki cukru
Białka ubić z cukrem. Dodać kisiel i ubić.
Ponadto: 1 słoik powideł (około 330 gram) ja użyłam dżemu z czarnej porzeczki, ale
uważam, że z powidłami jest smaczniejszy :)
Schłodzone ciasto rozwałkować i ułożyć na blaszce o wymiarach 25 x 35 cm. Na
cieście rozsmarować powidła. Wyłożyć masę serową, wyrównać. Na ser wyłożyć
piankę. Na wierzch zetrzeć na tarce z grubymi oczkami zamro żone ciasto.
Piec około 1 1,5 godziny w temperaturze 160 stopni, sprawdzi ć patyczkiem. (Ja
piekłam 1 godzinę, piekarnik z termoobiegiem).
Smacznego:)
Strona 2