sernik z miodem

Szczegóły
Tytuł sernik z miodem
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

sernik z miodem PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie sernik z miodem PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

sernik z miodem - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Sernik z miodem, cynamonem i orzeszkami Składniki na spód:  • 140 g ciastek pełnoziarnistych (typu digestive) • 50 g roztopionego masła • pół łyżeczki cynamonu Ciastka pokruszyć lub zmielić blenderem. Dodać masło, cynamon, wymieszać. Dno   tortownicy o  średnicy 20 ­ 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia, następnie gotową  masą ciasteczkową, wyrównać. Składniki na masę serową: • 500 g twarogu półtłustego, zmielonego dwukrotnie • 200 g miodu (można dać pół na pół z golden syrupem) • 3 łyżki mąki pszennej • 2 łyżki cukru (niekoniecznie) • 1 łyżeczka cynamonu • 3 jaja • posiekane orzechy: do posypania po wierzchu sernika, mogą byc podprażone Twaróg zmikować, powoli dodawać jaja, po każdym miksując. Wlać miód,  zmiksować. Dodać mąkę, cynamon, ewentualnie cukier. Gotową masę (będzie  bardzo rzadka) wylać na ciasteczkowy spód. Na górę delikatnie wysypać warstwę  posiekanych orzeszków (dowolnych). Piec około 70 minut w temperaturze 175ºC. Można przykryć folią, jakby zbyt szybko   'łapało' kolor'. Ostudzić, włożyć przynajmniej na 3 godziny do lodówki, lub na całą  noc. Smacznego :) * sernik po bokach jest bardzo ciemno brązowy ­ nie jest to z powodu przypalenia, po   prostu taki wyszedł kolor :)  * sernik jest niski  Strona 2