sernik z miodem
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | sernik z miodem |
Rozszerzenie: |
sernik z miodem PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd sernik z miodem pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. sernik z miodem Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
sernik z miodem Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sernik z miodem, cynamonem i orzeszkami
Składniki na spód:
• 140 g ciastek pełnoziarnistych (typu digestive)
• 50 g roztopionego masła
• pół łyżeczki cynamonu
Ciastka pokruszyć lub zmielić blenderem. Dodać masło, cynamon, wymieszać. Dno
tortownicy o średnicy 20 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia, następnie gotową
masą ciasteczkową, wyrównać.
Składniki na masę serową:
• 500 g twarogu półtłustego, zmielonego dwukrotnie
• 200 g miodu (można dać pół na pół z golden syrupem)
• 3 łyżki mąki pszennej
• 2 łyżki cukru (niekoniecznie)
• 1 łyżeczka cynamonu
• 3 jaja
• posiekane orzechy: do posypania po wierzchu sernika, mogą byc podprażone
Twaróg zmikować, powoli dodawać jaja, po każdym miksując. Wlać miód,
zmiksować. Dodać mąkę, cynamon, ewentualnie cukier. Gotową masę (będzie
bardzo rzadka) wylać na ciasteczkowy spód. Na górę delikatnie wysypać warstwę
posiekanych orzeszków (dowolnych).
Piec około 70 minut w temperaturze 175ºC. Można przykryć folią, jakby zbyt szybko
'łapało' kolor'. Ostudzić, włożyć przynajmniej na 3 godziny do lodówki, lub na całą
noc.
Smacznego :)
* sernik po bokach jest bardzo ciemno brązowy nie jest to z powodu przypalenia, po
prostu taki wyszedł kolor :)
* sernik jest niski
Strona 2