sernik z dyni

Szczegóły
Tytuł sernik z dyni
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

sernik z dyni PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie sernik z dyni PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

sernik z dyni - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Sernik z dynią Składniki na spód: • 250 g ciastek digestive • 1/4 łyżeczki cynamonu • 125 g miękkiego masła  Tortownicę o średnicy 23 cm dokładnie uszczelnić foli ą aluminiow ą. Ciastka   rozdrobnić blenderem lub pokruszyć wałkiem. Wymieszać z cynamonem. Dodać  masło, wymieszać, aż całość zacznie przypominać mokry piasek. Wcisnąć w dno   tortownicy. Włożyć do lodówki na czas wykonania masy serowej.  Składniki na masę serową: • puree z dyni, około 430 g (zrobione przez Was lub z puszki; pokrojony w  kostkę miąższ dyni gotujemy w rondelku z minimalną ilością wody, około   kilku łyżek ­ do miękkości, studzimy, miksujemy blenderem) • 750 g kremowego twarożku • 200 g cukru pudru • 6 jajek • sok z połowy cytryny Chłodne puree zmiksować z twarożkiem, do dokładnego połączenia. Następnie   dodawać stopniowo cukier, nie przerywając miksowania, a następnie wbija ć jajka, po   jednym. Dodać sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Całość wylać na ciasteczkowy   spód. Sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej. W tym celu jeszcze raz dokładnie uszczelni ć  tortownicę z zewnątrz mocną folią. Przygotować większą formę, włożyć do niej   naszą tortownicę i zalać wrzącą wodą do połowy wysokości tortownicy. Mo żna   przykryć od góry folią aluminiową.  Piec przez 1 godzinę i 45 minut w temperaturze 170ºC (nie pieczemy go do tzw.   suchego patyczka). Ostudzić, włożyć na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na całą  noc.  Smacznego :)  Strona 2