sernik z dulce de leche

Szczegóły
Tytuł sernik z dulce de leche
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

sernik z dulce de leche PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie sernik z dulce de leche PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

sernik z dulce de leche - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Sernik z dulce de leche Składniki na spód:  • 200 g ciastek digestive w gorzkiej czekoladzie • 60 g miękkiego masła • pół łyżeczki cynamonu Ciastka, masło, cynamon zmiksować razem w food procesorze, by całość  przypominała konsystencją mokry piasek. Można też najpierw pokruszyć ciastka,  dodać stopione masło, cynamon i wymieszać. Formę okrągłą o średnicy 22 cm   wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód wyłożyć masę ciastkową, wyrównać. Składniki na masę serową:  • 750 g twarogu półtłustego zmielonego dwukrotnie • 2/3 szklanki cukru • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii • 3 jajka • pół szklanki śmietany kremówki • 400 g dulce de leche (200 g + 200 g); w UK gotowa masa do dostania w  każym supermarkecie  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej Twaróg zmiksować z cukrem na gładką masę, po kolei wbijać jajka (całe), miksując   po każdym dodaniu. Wlać ekstrakt z wanilii, wymieszać. Dolać kremówkę, mąkę  ziemniaczaną, dokładnie zmiksować.  Otrzymałą masę podzielić na 2 równe części (ja podzieliłam tak, że masa biała  stanowiła 1/4 całości, ale można podzielić dowolnie). Jedną część zmiksowa ć z 200   g dulce de leche.  Na masę ciasteczkową wyłożyć masę serową z dulce de leche, następnie wyla ć  resztę masy z puszki (200 g) ­ jeśli jest bardzo gęsta, chwilę podgrzewamy; na koniec   wylewamy jasną masę serową. Widelcem lub patyczkiem robily esy­floresy do   głębokości masy z dulce de leche, by wymieszać delikatnie i by powstał marmurkowy   wzorek. Pieczemy (można pod przykryciem z folii aluminiowej), około 1 godziny w 175ºC.   Wystudzić, przed podaniem włożyć na 3 h do lodówki lub najlepiej na całą noc. Smacznego :)  Strona 2 Strona 3