sernik z dulce de leche
Szczegóły |
Tytuł |
sernik z dulce de leche |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
sernik z dulce de leche PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie sernik z dulce de leche PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
sernik z dulce de leche - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sernik z dulce de leche
Składniki na spód:
• 200 g ciastek digestive w gorzkiej czekoladzie
• 60 g miękkiego masła
• pół łyżeczki cynamonu
Ciastka, masło, cynamon zmiksować razem w food procesorze, by całość
przypominała konsystencją mokry piasek. Można też najpierw pokruszyć ciastka,
dodać stopione masło, cynamon i wymieszać. Formę okrągłą o średnicy 22 cm
wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód wyłożyć masę ciastkową, wyrównać.
Składniki na masę serową:
• 750 g twarogu półtłustego zmielonego dwukrotnie
• 2/3 szklanki cukru
• 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
• 3 jajka
• pół szklanki śmietany kremówki
• 400 g dulce de leche (200 g + 200 g); w UK gotowa masa do dostania w
każym supermarkecie
• 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Twaróg zmiksować z cukrem na gładką masę, po kolei wbijać jajka (całe), miksując
po każdym dodaniu. Wlać ekstrakt z wanilii, wymieszać. Dolać kremówkę, mąkę
ziemniaczaną, dokładnie zmiksować.
Otrzymałą masę podzielić na 2 równe części (ja podzieliłam tak, że masa biała
stanowiła 1/4 całości, ale można podzielić dowolnie). Jedną część zmiksowa ć z 200
g dulce de leche.
Na masę ciasteczkową wyłożyć masę serową z dulce de leche, następnie wyla ć
resztę masy z puszki (200 g) jeśli jest bardzo gęsta, chwilę podgrzewamy; na koniec
wylewamy jasną masę serową. Widelcem lub patyczkiem robily esyfloresy do
głębokości masy z dulce de leche, by wymieszać delikatnie i by powstał marmurkowy
wzorek.
Pieczemy (można pod przykryciem z folii aluminiowej), około 1 godziny w 175ºC.
Wystudzić, przed podaniem włożyć na 3 h do lodówki lub najlepiej na całą noc.
Smacznego :)
Strona 2
Strona 3