sernik truskawkowy

Szczegóły
Tytuł sernik truskawkowy
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

sernik truskawkowy PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie sernik truskawkowy PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

sernik truskawkowy - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Sernik truskawkowy Składniki na spód: • 170 g ciastek digestive • 70 g roztopionego masła Ciastka   pokruszyć   blenderem   lub   przy   pomocy   wałka   (wkładamy   wtedy   ciastka   do   mocnego   woreczka   i   mocno   uderzamy   w   nie   kilkakrotnie  wałkiem). Wymieszać z roztopionym masłem, by powstał mokry piasek.  Tortownicę   o   średnicy   20   cm   wyłożyć   papierem   do   pieczenia,   mas ę  ciasteczkową wyłożyć na dno, wyrównać. Składniki na masę serową: • 500 g twarożku półtłustego lub tłustego zmielonego dwukrotnie • 2 jajka • 3 łyżki soku z cytryny • 2/3 szklanki cukru (można dać mniej) • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • 1 łyżka mąki pszennej • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii • 300 g truskawek (mogą być zamrożone, wtedy nie rozmrażamy ich wcześniej) Wszystkie składniki na masę oprócz truskawek zmiksować  na gładko (jajka   dodajemy   w   całości,   nie   ubijamy   białek   osobno).   Masę   wylać   na   przygotowany wcześniej spód. Truskawki, jeśli jest taka możliwość, pokroi ć  na połówki, poukładać  na górze  masy, wciskając  je  lekko do  sernika, by   lekko ponad niego wystawały. Piec w temperaturze 180ºC przez 60 minut. Ostudzi ć, wło ży ć do lodówki na  12 h. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Smacznego :) Strona 2