sernik truskawkowy
Szczegóły |
Tytuł |
sernik truskawkowy |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
sernik truskawkowy PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie sernik truskawkowy PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
sernik truskawkowy - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sernik truskawkowy
Składniki na spód:
• 170 g ciastek digestive
• 70 g roztopionego masła
Ciastka pokruszyć blenderem lub przy pomocy wałka (wkładamy wtedy
ciastka do mocnego woreczka i mocno uderzamy w nie kilkakrotnie
wałkiem). Wymieszać z roztopionym masłem, by powstał mokry piasek.
Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, mas ę
ciasteczkową wyłożyć na dno, wyrównać.
Składniki na masę serową:
• 500 g twarożku półtłustego lub tłustego zmielonego dwukrotnie
• 2 jajka
• 3 łyżki soku z cytryny
• 2/3 szklanki cukru (można dać mniej)
• 2 łyżki mąki ziemniaczanej
• 1 łyżka mąki pszennej
• 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
• 300 g truskawek (mogą być zamrożone, wtedy nie rozmrażamy
ich wcześniej)
Wszystkie składniki na masę oprócz truskawek zmiksować na gładko (jajka
dodajemy w całości, nie ubijamy białek osobno). Masę wylać na
przygotowany wcześniej spód. Truskawki, jeśli jest taka możliwość, pokroi ć
na połówki, poukładać na górze masy, wciskając je lekko do sernika, by
lekko ponad niego wystawały.
Piec w temperaturze 180ºC przez 60 minut. Ostudzi ć, wło ży ć do lodówki na
12 h. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego :)
Strona 2