sernik tradycyjny

Szczegóły
Tytuł sernik tradycyjny
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

sernik tradycyjny PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie sernik tradycyjny PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

sernik tradycyjny - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Sernik tradycyjny Składniki:  • 1 kg twarogu tłustego lub półtłustego, dwukrotnie zmielonego • 20 dag masła • 25 dag cukru (dałam mniej) • 4 jaja (dość duże) lub 5 małych, oddzielnie białka i żółtka • 50 g kaszy manny • 2 łyżki mąki ziemniaczanej  • aromat waniliowy lub rumowy • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • bakalie: rodzynki lub kandyzowana skórka pomarańczowa: do wyboru Masło rozetrzeć na gładką masę z cukrem, żółtkami i aromatem. Dodać kaszę  manną, proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną, ucierać. Stopniowo dodawa ć  twaróg, dalej ucierajac. Na końcu dodać skórkę i/lub rodzynki, delikatnie wmieszać  ubite na sztywno białka.  Piec w wyłożonej papierem tortownicy o średnicy 24 cm, przez około 60­70 minut. w   temperaturze 175°C. Wystudzić w wyłączonym piekarniku. Dowolnie udekorować (u mnie polewa  czekoladowa: 10 dag gorzkiej czekolady, wymieszane z 60 g gor ącego, roztopionego   masła). * sernik lubi pękać na górze, ale po udekorowaniu polewą, nic nie widać;)  Smacznego :)  Strona 2