sernik snickers

Szczegóły
Tytuł sernik snickers
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

sernik snickers PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie sernik snickers PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

sernik snickers - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Sernik Snickers Składniki na spód:  • 1,5 szklanki mąki • 3 łyżki cukru pudru • 125 g masła • 2 żółtka • 1 łyżka wody • 1,5 łyżki kakao • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia  Wszystkie składniki zagnieść. Zrobić kulę, owinąć w folię, umieścić w  lodówce na co najmniej 1 godzinę. Po tym czasie formę kwadratow ą 23 x 23 cm wyło ży ć  papierem do pieczenia, wcisnąć w nią spód, ponakłuwać widelcem, podpiec około 10  ­ 12 minut w temperaturze 170ºC. Masa serowa:  • 75 dag zmielonego twarogu  • 6 jajek (osobno białka i żółtka) • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • 1 łyżka mąki pszennej • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii • 2/3 szklanki cukru pudru • 5 snickersów (średni rozmiar, po 40 g każdy), pokrojone na drobne kawałki Na dekorację: • masa kajmakowa z puszki, ilość dowolna • snickersy, pokrojone na drobne kawałki • ewent. polewa czekoladowa lub słone orzeszki  Żółtka zmiksować do białości z cukrem pudrem. Dodać pozostałe składniki,   zmiksować, dodając na końcu ubitą pianę z białek (delikatnie wymieszać) i  pokrojone batoniki.  Wyłożyć na podpieczony spód, wyrównać. Piec około 50 ­ 60 minut w temperaturze  180ºC. Wystudzić, włożyć na minimum 3 godziny do lodówki. Przed podaniem ­ dowolnie udekorować. Smacznego :) Strona 2 Strona 3