sernik pod kokosow pierzynk

Szczegóły
Tytuł sernik pod kokosow pierzynk
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

sernik pod kokosow pierzynk PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie sernik pod kokosow pierzynk PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

sernik pod kokosow pierzynk - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Sernik pod kokosową pierzynką ... Składniki na spód: • 1,5 szklanki mąki • pół kostki masła (125 g) • 2 żółtka (2 białka odłożyć na pianę) • 1/4 szklanki cukru • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 1 łyżka wody  Wszystkie składniki zagnieść. Formę o wymiarach 30 x 23 cm wyło ży ć papierem do   pieczenia. Ciasto wyłożyć do formy, wyrównać, ponakłuwać widelcem. Podpiec w  temperaturze 170ºC przez około 10 ­ 12 minut. Składniki na masę serową: • 1 kg twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego 2­krotnie • 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru • 3/4 szklanki cukru • pół szklanki oleju • 2 szklanki mleka • 1 jajko • 4 żółtka (4 białka odłożyć na pianę) • olejek waniliowy lub ekstrakt z wanilii (do smaku) Wszystkie składniki na masę serowa zmiksować (nie ma potrzeby ubijania białek   osobno). Gotową ­ wylać na podpieczony spód. Będzie bardzo rzadka, ale nie  przejmować się tym ­ tak ma być. Piec około 45 minut w temperaturze 180ºC. Po tym czasie sernik wyjąć z piekarnika. Chwilę wcześniej pozostałe białka (w liczbie 6) ubić na sztywno z mniej ni ż pół  szklanki cukru. Dodać 100 g wiórków kokosowych, wymieszać. Wyłożyć na gorący  sernik. Wstawić do piekarnika na dodatkowe 15 miut, aż pianka si ę zezłoci. Smacznego :)  Strona 2