precelki

Szczegóły
Tytuł precelki
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

precelki PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie precelki PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

precelki - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Precelki Składniki na 16 precelków: • 100 g masła lub margaryny • 300 ml mleka • 100 g cukru • 50 g drożdży • około 700 g mąki pszennej Uwaga: w składzie ciasta nie ma jajek. Do posmarowania: 1 jajko, do posypania ­ mak. Rozpuścić tłuszcz w rondlu, dodać mleko i podgrzać, by było lekko ciepłe. Następnie   dodać cukier, drożdże i połowę przygotowanej mąki. Ciasto wyrobić mikserem,   następnie dodać resztę mąki i wyrobić ręcznie. Ciasto podzielić na 16 równych części, uformować z nich precelki. Tutaj można  znaleźć instrukcję zawijania precelków.  Precelki ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blaszce, zostawi ć do wyro śni ęcia na 30   minut (ciasto wyrasta tylko jeden raz!). Przed pieczeniem posmarowa ć roztrzepanym   jajkiem i posypać makiem. Piec przez 5 ­ 10 minut w temperaturze 225 stopni.