(odc.49) warzywa z pieca(1)

Szczegóły
Tytuł (odc.49) warzywa z pieca(1)
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.49) warzywa z pieca(1) PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.49) warzywa z pieca(1) PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.49) warzywa z pieca(1) - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.49) warzywa z pieca Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.49) trudność: łatwe Składniki ziemniaki bulwa fenkułu młode pory kilka listków szałwii 2 ząbki czosnku w łupinach oliwa z oliwek sól Przygotowanie Zagotować wodę w rondlu, posolić ją. Nieobrane ziemniaki pokroić na plastry i wrzucić do wody, żeby je podgotować przed pieczeniem. Fenkuł przekroić na pół i pokroić na szesnastki. Wrzucić do ziemniaków. Pory dobrze umyć. Nie przycinać. Zblanszować (można to zrobić w garnku z ziemniakami i fenkułem). Pory wyjąć, przełożyć na talerz. Szałwię zanurzyć na moment w gotującej się wodzie, dzięki czemu stanie się bardziej aromatyczna. Liście szałwii wrzucić do moździerza, dodać porządną szczyptę soli, dorzucić czosnek, dodać odrobinę oliwy z oliwek. Utrzeć na pastę. Podgotowane ziemniaki i fenkuł odcedzić. Wymieszać je z pastą z szałwii. Dużą blachę natłuścić oliwą, rozsmarować i posolić i popieprzyć. Na blachę wyłożyć ziemniaki i fenkuł. Rozłożyć je płasko. Włożyć do piekarnika na górny poziom. Pory przełożyć na blachę z ziemniakami i fenkułem, posypać liśćmi szałwii i włożyć do piekarnika na ostatnie pięć minut pieczenia. Staną się naprawdę chrupiące i złote. © Jamie Oliver