(odc.48) pierożki gyoza

Szczegóły
Tytuł (odc.48) pierożki gyoza
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.48) pierożki gyoza PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.48) pierożki gyoza PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.48) pierożki gyoza - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.48) pierożki gyoza Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.48) ilość osób: 3 trudność: trudne Pierożki 300 g mielonej wieprzowiny 300 g poszatkowanej kapusty pekińskiej (może być kapusta włoska) ½ główki czosnku 5 dymek kawałek korzenia imbiru olej sezamowy sake sos sojowy gotowe ciasto do pierożków gyoza* Sos do maczania sos sojowy ocet ryżowy (może być biały ocet winny) olej słonecznikowy (może być oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia) olej chilli Przygotowanie Wołowinę i poszatkowaną kapustę wymieszać w misce. Dodać drobno pokrojone dymki i czosnek. Obrać kawałek imbiru wielkości kciuka, pokroić drobno i wrzucić do miski. Wymieszać upewniając się, czy mamy wystarczająco dużo mięsa, proporcjonalnie do ilości dymki, czosnku, imbiru i kapusty. Doprawić dodając – 2 łyżki oleju sezamowego, 4 łyżki sake, 3 łyżki sosu sojowego . Wymieszać wszystko widelcem. Odrobinę masy położyć na patelnię, spłaszczyć i usmażyć. Spróbować w zależności od potrzeb pozostałą masę doprawić. Mięso w zależności od tego, czy jest zimne, czy usmażone, wymaga innego doprawienia. Wymieszać dłońmi. Przygotować gotowe krążki do pierożków gyoza. Zmoczonym wodą palcem obrysowywać brzegi krążków ciasta, nakładać nadzienie i sklejać (jak pierogi) wypuszczając całe powietrze. Można zrobić szczypankę, dzięki niej w czasie maczania pierożków w sosie uda się nabrać więcej sosu. W ten sposób przygotować resztę pierożków. Wziąć patelnię, nalać trochę oliwy z oliwek. Rozetrzeć ją. Ułożyć pierożki, jeden przy drugim (tak, żeby się dotykały), w dwóch rzędach. Usmażyć je na ciemnozłoty kolor od spodu. Później wlać dwa kieliszki (do wina) wody. Zwiększyć ogień. Przykryć pokrywką i gotować na parze przez jakieś 15 minut. Kiedy woda wyparuje, pierożki znowu zaczną się smażyć, można je podawać z sosem. Sos do maczania jest naprawdę ważny. To jeden z najlepszych dodatków. Pięć łyżek sosu sojowego , trochę octu ryżowego, dwie łyżki oleju słonecznikowego, kilka kropli oleju [sklep 105]chilli[/sklep] (Uwaga! Jest bardzo ostry!). Wymieszać. Spróbować. Ewentualnie dodać, któryś ze składników. Pierożki gyoza są fantastyczne - można przyrządzić je na wiele sposobów: z kaczką, z Strona 2 kurczakiem, z wieprzowiną, wegetariańskie. *dostępne w sklepach z żywnością orientalną © Jamie Oliver