(odc.46) ryba gotowana na parze

Szczegóły
Tytuł (odc.46) ryba gotowana na parze
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.46) ryba gotowana na parze PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.46) ryba gotowana na parze PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.46) ryba gotowana na parze - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.46) ryba gotowana na parze Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.46) ilość osób: 2 trudność: łatwe Składniki 2 filety z okonia morskiego (po 225 g) bez ości, ze skórą ½ laski wanilii sok z ½ cytryny 1 łyżeczka (5 ml) oliwy extra vergine liście cytryny lub zioła 8 młodych ziemniaków 115 g groszku 115 g wyłuskanego młodego bobu 8 małych, młodych porów 550 ml mleka 2% sól Przygotowanie Z połówki przekrojonej wzdłuż laski wanilii wyskrobać nożem czarne drobiny i wrzucić wraz z laską na talerz, dodać sok z cytryny, oliwę i wymieszać widelcem. Filety z ryby naciąć od strony skóry, obtoczyć w marynacie i odstawić na bok. Ziemniaki oskrobać i ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić. Ułożyć ziemniaki, groszek i bób w bambusowym koszyku lub wkładce do gotowania na parze. Pory naciąć wzdłuż i dobrze wypłukać pod bieżącą wodą. Ułożyć na wierzchu warzyw w koszyku lub wkładce. Całość posolić. Wlać mleko do rondla, postawić na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia. Postawić na rondlu koszyk lub wkładkę z warzywami. Na dno drugiego koszyka lub wkładki położyć liście cytryny lub zioła, na nich ułożyć rybę skórą do góry. W nacięcia wlać resztę marynaty. Położyć na rybie połówkę laski wanilii. Przykryć koszyk lub wkładkę i postawić nad warzywami. Gotować na parze na małym ogniu 10-15 minut. Wyłożyć warzywa i rybę na ogrzane talerze. Spienić mleko za pomocą trzepaczki do cappuccino lub zmiksować w malakserze. Warzywa i rybę polać kilkoma łyżkami spienionego mleka. © Jamie Oliver