(odc.46) ryba gotowana na parze

Szczegóły
Tytuł (odc.46) ryba gotowana na parze
Rozszerzenie: PDF

Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

 

(odc.46) ryba gotowana na parze PDF Ebook podgląd online:

Pobierz PDF

 

 

 


 

Zobacz podgląd (odc.46) ryba gotowana na parze pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. (odc.46) ryba gotowana na parze Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.

(odc.46) ryba gotowana na parze Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:

 

Strona 1 (odc.46) ryba gotowana na parze Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.46) ilość osób: 2 trudność: łatwe Składniki 2 filety z okonia morskiego (po 225 g) bez ości, ze skórą ½ laski wanilii sok z ½ cytryny 1 łyżeczka (5 ml) oliwy extra vergine liście cytryny lub zioła 8 młodych ziemniaków 115 g groszku 115 g wyłuskanego młodego bobu 8 małych, młodych porów 550 ml mleka 2% sól Przygotowanie Z połówki przekrojonej wzdłuż laski wanilii wyskrobać nożem czarne drobiny i wrzucić wraz z laską na talerz, dodać sok z cytryny, oliwę i wymieszać widelcem. Filety z ryby naciąć od strony skóry, obtoczyć w marynacie i odstawić na bok. Ziemniaki oskrobać i ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić. Ułożyć ziemniaki, groszek i bób w bambusowym koszyku lub wkładce do gotowania na parze. Pory naciąć wzdłuż i dobrze wypłukać pod bieżącą wodą. Ułożyć na wierzchu warzyw w koszyku lub wkładce. Całość posolić. Wlać mleko do rondla, postawić na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia. Postawić na rondlu koszyk lub wkładkę z warzywami. Na dno drugiego koszyka lub wkładki położyć liście cytryny lub zioła, na nich ułożyć rybę skórą do góry. W nacięcia wlać resztę marynaty. Położyć na rybie połówkę laski wanilii. Przykryć koszyk lub wkładkę i postawić nad warzywami. Gotować na parze na małym ogniu 10-15 minut. Wyłożyć warzywa i rybę na ogrzane talerze. Spienić mleko za pomocą trzepaczki do cappuccino lub zmiksować w malakserze. Warzywa i rybę polać kilkoma łyżkami spienionego mleka. © Jamie Oliver

O nas

PDF-X.PL to narzędzie, które pozwala Ci na darmowy upload plików PDF bez limitów i bez rejestracji a także na podgląd online kilku pierwszych stron niektórych książek przed zakupem, wyszukiwanie, czytanie online i pobieranie dokumentów w formacie pdf dodanych przez użytkowników. Jeśli jesteś autorem lub wydawcą książki, możesz pod jej opisem pobranym z empiku dodać podgląd paru pierwszych kartek swojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu. Powyższe działania dotyczą stron tzw. promocyjnych, pozostałe strony w tej domenie to dokumenty w formacie PDF dodane przez odwiedzających. Znajdziesz tu różne dokumenty, zapiski, opracowania, powieści, lektury, podręczniki, notesy, treny, baśnie, bajki, rękopisy i wiele więcej. Część z nich jest dostępna do pobrania bez opłat. Poematy, wiersze, rozwiązania zadań, fraszki, treny, eseje i instrukcje. Sprawdź opisy, detale książek, recenzje oraz okładkę. Dowiedz się więcej na oficjalnej stronie sklepu, do której zaprowadzi Cię link pod przyciskiem "empik". Czytaj opracowania, streszczenia, słowniki, encyklopedie i inne książki do nauki za free. Podziel się swoimi plikami w formacie "pdf", odkryj olbrzymią bazę ebooków w formacie pdf, uzupełnij ją swoimi wrzutkami i dołącz do grona czytelników książek elektronicznych. Zachęcamy do skorzystania z wyszukiwarki i przetestowania wszystkich funkcji serwisu. Na www.pdf-x.pl znajdziesz ukryte dokumenty, sprawdzisz opisy ebooków, galerie, recenzje użytkowników oraz podgląd wstępu niektórych książek w celu promocji. Oceniaj ebooki, pisz komentarze, głosuj na ulubione tytuły i wrzucaj pliki doc/pdf na hosting. Zapraszamy!