(odc.39) sałatka z pieczonej cukinii
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | (odc.39) sałatka z pieczonej cukinii |
Rozszerzenie: |
![](/images/demo/legimi.png)
![](/images/demo/legimi.png)
![Ceneo.pl](http://app.ceneostatic.pl/common/image/logo/ap-logo-transparent-small.png)
(odc.39) sałatka z pieczonej cukinii PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd (odc.39) sałatka z pieczonej cukinii pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. (odc.39) sałatka z pieczonej cukinii Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
(odc.39) sałatka z pieczonej cukinii Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
(odc.39) sałatka z pieczonej cukinii
Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.39)
trudność: łatwe
Składniki
kilka cukinii
całe liście mięty
oliwa
1 czerwona papryczka chilli
sól i pieprz
ocet z sherry
¾ ząbka czosnku
Przygotowanie
Cukinie pokroić nożem albo obieraczką do warzyw w plasterki dwumilimetrowej grubości.
Natrzeć brytfannę oliwą i ułożyć paski cukinii w jednej warstwie. Wstawić do rozgrzanego
piekarnika. Plastry powinny wyschnąć i być chrupiące. Gdy wystygną, dorzucić do brytfanny
całe liście mięty. Drobno posiekać papryczkę chilli, dodać do cukinii. Wlać kilka łyżek oliwy
i ocet z sherry. Wsypać sól i pieprz. Ząbek czosnku obrać i zetrzeć na tarce, dodać do cukinii.
Wymieszać, plasterki cukinii powinny zmięknąć. Przełożyć na talerz, podawać.
© Jamie Oliver