(odc.39) sałatka z pieczonej cukinii
Szczegóły |
Tytuł |
(odc.39) sałatka z pieczonej cukinii |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
(odc.39) sałatka z pieczonej cukinii PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.39) sałatka z pieczonej cukinii PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
(odc.39) sałatka z pieczonej cukinii - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
(odc.39) sałatka z pieczonej cukinii
Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.39)
trudność: łatwe
Składniki
kilka cukinii
całe liście mięty
oliwa
1 czerwona papryczka chilli
sól i pieprz
ocet z sherry
¾ ząbka czosnku
Przygotowanie
Cukinie pokroić nożem albo obieraczką do warzyw w plasterki dwumilimetrowej grubości.
Natrzeć brytfannę oliwą i ułożyć paski cukinii w jednej warstwie. Wstawić do rozgrzanego
piekarnika. Plastry powinny wyschnąć i być chrupiące. Gdy wystygną, dorzucić do brytfanny
całe liście mięty. Drobno posiekać papryczkę chilli, dodać do cukinii. Wlać kilka łyżek oliwy
i ocet z sherry. Wsypać sól i pieprz. Ząbek czosnku obrać i zetrzeć na tarce, dodać do cukinii.
Wymieszać, plasterki cukinii powinny zmięknąć. Przełożyć na talerz, podawać.
© Jamie Oliver