(odc.37) pstrągi znad grilla
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | (odc.37) pstrągi znad grilla |
Rozszerzenie: |
(odc.37) pstrągi znad grilla PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd (odc.37) pstrągi znad grilla pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. (odc.37) pstrągi znad grilla Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
(odc.37) pstrągi znad grilla Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
(odc.37) pstrągi znad grilla
Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.37)
trudność: łatwe
Składniki
20 wypatroszonych pstrągów z głowami
20 gałązek rozmarynu
Marynata
1 słoik miodu
oliwa
biały ocet winny
korzeń chrzanu
sól, pieprz
Przygotowanie
Składniki marynaty wymieszać w misce. Do jamy brzusznej każdego pstrąga włożyć gałązkę
rozmarynu i nadziać ryby na zaostrzone bambusowe tyczki głowami do dołu. Owinąć głowy
kawałkiem drutu i umocować, żeby pstrągi nie zsunęły się do żaru. Wbić tyczki w ziemię
wokół żarzących się węgli i pochylić tak, żeby ryby mogły się piec. Za pomocą pędzla
regularnie smarować pstrągi marynatą. Piec tak długo, aż mięso stanie się kruche.
UWAGA
Ryby piecze się nad ziemnym grillem albo nad żarem z ogniska.
Do pieczenia będą potrzebne długie bambusowe tyczki i ogrodowy drut – do kupienia w
sklepach ogrodniczych.
© Jamie Oliver