(odc.35) włoska pappa pommodoro

Szczegóły
Tytuł (odc.35) włoska pappa pommodoro
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.35) włoska pappa pommodoro PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.35) włoska pappa pommodoro PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.35) włoska pappa pommodoro - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.35) włoska pappa pommodoro Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.35) trudność: łatwe Składniki 3 ząbki czosnku 5-6 bardzo dojrzałych świeżych pomidorów i 1 puszka pomidorów całych, bez skórki lekko czerstwy chleb ciabatta garść świeżych liści bazylii pół papryczki chilli oliwa 5 filecików anchois pieprz, sól Przygotowanie Świeże pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i wyjąć pestki. Miąższ lekko wycisnąć, żeby nie był wodnisty. Do rondla wlać tyle oliwy, żeby przykryła dno. Posiekać drobno czosnek oraz chilli i podgrzewać na niewielkim ogniu, żeby nie zbrązowiały. Do rondla włożyć pomidory, podzielić je łyżką na duże kawałki. Dodać drobno posiekane łodyżki bazylii. Posolić do smaku i gotować, aż pomidory zaczną się rozpadać. Dodać fileciki anchois i pomidory z puszki. Rozerwać ciabattę i dodać do zupy pokruszony miąższ. Zamieszać i gotować jeszcze kilka minut, żeby danie nie miało posmaku ciasta. Zalać taką ilością gorącej wody, żeby przykryła składniki, doprawić solą, pieprzem i 4-5 łyżkami oliwy. Dodać porwane na kawałki liście bazylii, zamieszać. © Jamie Oliver