(odc.35) chiński rosół z kurczaka
Szczegóły |
Tytuł |
(odc.35) chiński rosół z kurczaka |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
(odc.35) chiński rosół z kurczaka PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.35) chiński rosół z kurczaka PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
(odc.35) chiński rosół z kurczaka - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
(odc.35) chiński rosół z kurczaka
Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.35)
trudność: łatwe
Składniki
1 kurczak z hodowli ekologicznej (ok. 1,5 kg)
5-6 suszonych strąków tamaryndowca
4 cm korzenia imbiru
2 papryczki chilli
1 cebula
2 łodygi trawy cytrynowej
1 główka czosnku
pęczek świeżej kolendry
puszka mleka kokosowego
paczka chińskiego makaronu ryżowego lub sojowego
Przygotowanie
Włożyć kurczaka do dużego garnka, podzielone na kawałki owoce tamaryndowca rozłożyć
wokół kurczaka. Dodać pokrojony na plastry korzeń imbiru, posiekane papryczki chilli oraz
pokrojoną cebulę w łupinach. Łodygi trawy cytrynowej stłuc tępą stroną noża i włożyć do
garnka. Pociąć na kawałki nieobraną główkę czosnku i łodyżki kolendry. Zalać składniki
wodą, docisnąć kurczaka, żeby leżał płasko na dnie i zagotować. Dodać szczyptę soli i
przykryć zawartość garnka małą pokrywką. Ustawić na niej ciężki moździerz lub
odpowiednio mniejszy garnek wypełniony wodą. Gotować przez godzinę, aż mięso zacznie
odchodzić od kości. Doprawić do smaku mleczkiem kokosowym (ok. ½ puszki).
Przygotować kluski zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do każdej porcji rosołu dodać
posiekane liście kolendry.
© Jamie Oliver