(odc.30) ryba gotowana na parze z kuskusem

Szczegóły
Tytuł (odc.30) ryba gotowana na parze z kuskusem
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.30) ryba gotowana na parze z kuskusem PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.30) ryba gotowana na parze z kuskusem PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.30) ryba gotowana na parze z kuskusem - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.30) ryba gotowana na parze z kuskusem Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.30) trudność: łatwe Składniki 1 garść kuskusu z jęczmienia letnia woda 1 cebula (drobno posiekana) 2 ząbki czosnku (cieniutko pokrojone) 2 czerwone chilli (pokrojone z ziarenkami – można użyć suszonego) oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia 1 łyżeczka soli morskiej 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1 łyżeczka nasion kolendry 1 (2,5 cm) kawałek cynamonu kawałek niesolonego masła 1 duży pęczek świeżej kolendry (oderwać listki, łodyżki drobno posiekać) 225 g małży 2 filety z piotrosza (ze skórą, ale bez łusek i ości) 2 filety z barweny (ze skórą, ale bez ości) 115 g żabnicy (pokrojonej na kawałki) sól morska i świeżo mielony czarny pieprz 1 cytryna (przekrojona na pół) 3 łyżki crème fraîche Przygotowanie Ryba gotowana na parze ułożona bezpośrednio na kuskusie danie, w którym wypływające z ryby soki sprawiają, ze kuskus staje się wyjątkowo smaczny. Kuskus przełożyć do miski, zalać letnią wodą. Zmięknie i podwoi objętość. Rozgrzać patelnię na średnim ogniu, wlać trochę oliwy, wrzucić cebulę, czosnek i jedno chilli. Powolutku smażyć. Do moździerza wrzucić sól morską, nasiona kopru włoskiego, kmin rzymski, nasiona kolendry i kawałek cynamonu. Utłuc i ukręcić na pył. Mieszankę przypraw przesypać na patelnię, dodać masło. Kiedy się roztopi, dodać drobno posiekane łodyżki kolendry i kuskus. Zmniejszyć ogień. Przełożyć małże i ryby (skórą do góry). Skropić oliwą. Doprawić odrobiną soli i pieprzu. Wrzucić połówki cytryny. Przykryć mokrym papierem pergaminowym (może być gazeta), gotować przez 15 minut. Gotowe danie przełożyć na talarze, posypać liśćmi kolendry i chilli. Ozdobić porcyjką crème fraîche, skropić oliwą z oliwek. Gotowe. © Jamie Oliver