(odc.28) sashimi z barweny
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | (odc.28) sashimi z barweny |
Rozszerzenie: |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
(odc.28) sashimi z barweny PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd (odc.28) sashimi z barweny pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. (odc.28) sashimi z barweny Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
(odc.28) sashimi z barweny Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
(odc.28) sashimi z barweny
Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.28)
ilość osób: 4
trudność: łatwe
Składniki
2 filety z barweny (bez łusek i ości)
sól morska
1 limeta (skórka i sok)
1 granat
1 kawałek imbiru (wielkości kciuka)
oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
małe listki bazylii
Przygotowanie
Rybę pokroić na cienkie kawałki, ale nie za cienkie, przełożyć do miski. Dodać szczyptę soli
i sok wyciśnięty z limety. Wyjąć ziarenka z granata (przekroić na pół i uderzać z wierzchu w
każdą połówkę). Rybę rozłożyć na talerzu, posypać startą skórką z limety i ziarenkami
granatu. Używając ostrej tarki zetrzeć imbir i rozrzucić go na wierzchu. Na koniec całość
skropić oliwą, udekorować listkami bazylii.
© Jamie Oliver