(odc.28) sashimi z barweny
Szczegóły |
Tytuł |
(odc.28) sashimi z barweny |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
(odc.28) sashimi z barweny PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.28) sashimi z barweny PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
(odc.28) sashimi z barweny - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
(odc.28) sashimi z barweny
Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.28)
ilość osób: 4
trudność: łatwe
Składniki
2 filety z barweny (bez łusek i ości)
sól morska
1 limeta (skórka i sok)
1 granat
1 kawałek imbiru (wielkości kciuka)
oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
małe listki bazylii
Przygotowanie
Rybę pokroić na cienkie kawałki, ale nie za cienkie, przełożyć do miski. Dodać szczyptę soli
i sok wyciśnięty z limety. Wyjąć ziarenka z granata (przekroić na pół i uderzać z wierzchu w
każdą połówkę). Rybę rozłożyć na talerzu, posypać startą skórką z limety i ziarenkami
granatu. Używając ostrej tarki zetrzeć imbir i rozrzucić go na wierzchu. Na koniec całość
skropić oliwą, udekorować listkami bazylii.
© Jamie Oliver