(odc.25) spaghetti bolognese

Szczegóły
Tytuł (odc.25) spaghetti bolognese
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.25) spaghetti bolognese PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.25) spaghetti bolognese PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.25) spaghetti bolognese - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.25) spaghetti bolognese Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.25) ilość osób: 4 trudność: łatwe Składniki oliwa 10 plasterków wędzonego boczku 1 gałązka rozmarynu 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 łyżeczka (5 ml) suszonego oregan o 450 g mielonego mięsa wołowego 1 kieliszek (150 ml) czerwonego wina 2 puszki pomidorów bez skórki 1 słoik suszonych pomidorów w oliwie 450 g makaronu spaghetti sól i pieprz parmezan Przygotowanie Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Pokroić boczek na paseczki. Oberwać listki rozmarynu i drobno posiekać. Czosnek obrać z łupin i drobno posiekać. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. W płaskim żaroodpornym garnku rozgrzać oliwę, wrzucić boczek i zamieszać. Dorzucić rozmaryn i czosnek i smażyć, mieszając, aż boczek będzie rumiany. Wrzucić cebulę i zmniejszyć ogień. Smażyć, mieszając. Dorzucić oregano i mięso mielone. Smażyć, mieszając, tak by mięso rozdzieliło się na grudki. Podlać czerwonym winem i zamieszać. Dorzucić pomidory z puszki i dusić, rozgniatając pomidory łyżką. Suszone pomidory osączyć z oliwy i zmiksować. Dorzucić do sosu i dobrze rozmieszać. Z papieru do pieczenia wyciąć krążek o średnicy garnka i położyć go na wierzchu sosu. Wstawić garnek do piekarnika na 1 godzinę. Gdy sos będzie gotowy, wyjąć z piekarnika, zdjąć krążek papieru, doprawić pieprzem i ew. solą, pamiętając, że parmezan jest słony. Ugotować makaron w osolonej wodzie, odcedzić i wrzucić z powrotem do garnka. Włożyć do makaronu dużą łyżkę sosu, skropić oliwą i dobrze wymieszać, by makaron się nie posklejał. Nałożyć makaron na talerze, na wierzch nalać porcję sosu i obficie posypać tartym parmezanem. © Jamie Oliver 2002