(odc.24) angielskie śniadanie

Szczegóły
Tytuł (odc.24) angielskie śniadanie
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.24) angielskie śniadanie PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.24) angielskie śniadanie PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.24) angielskie śniadanie - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.24) angielskie śniadanie Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.24) ilość osób: 5 trudność: łatwe Składniki 5 pomidorów 5 dużych grzybów (np. pieczarek) 2 małe kaszanki 5 kiełbasek wieprzowych oliwa sól i pieprz 10 plasterków bekonu 12 jajek mleko 100 g masła białe pieczywo brązowy sos (HP) i ketchup Przygotowanie Rozgrzać grill do maksymalnej temperatury. Pomidory oczyścić z szypułek i naciąć od spodu na krzyż. Grzyby oczyścić i obrać ze skórki. Kaszanki pokroić na 10 plasterków grubości ok. 2 cm. Rozdzielić kiełbaski. Ułożyć na blasze: pomidory nacięciem do góry, grzyby tak by lekko zachodziły na siebie, a następnie plasterki kaszanki i kiełbaski. Skropić oliwą i rozsmarować ją ręką. Posypać pomidory i grzyby solą i pieprzem, skropić pomidory oliwą. Wstawić pod grill na ok. 4 minuty. Wbić jajka do miski i wlać trochę mleka. Rozmieszać trzepaczką. Stopić masło na patelni i wlać jajka. Smażyć na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Uważać żeby jajecznica nie za bardzo się ścięła. Doprawić solą. W międzyczasie wyjąć blachę z piekarnika, ułożyć plasterki bekonu na pomidorach i kaszance, resztę plasterków złożyć na pół i ułożyć na blasze. Posmarować oliwą za pomocą pędzelka. Wstawić z powrotem pod grill. Pokroić pieczywo i zrobić tosty. Gdy jajecznica będzie gotowa, położyć tosty na talerzach, posmarować masłem, nałożyć na tosty porcje jajecznicy, obok ułożyć pomidory, kiełbaski, kaszankę i bekon. Podawać z brązowym sosem i ketchupem. © Jamie Oliver 2002