(odc.23) bruscheta w trzech wersjach

Szczegóły
Tytuł (odc.23) bruscheta w trzech wersjach
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.23) bruscheta w trzech wersjach PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.23) bruscheta w trzech wersjach PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.23) bruscheta w trzech wersjach - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.23) bruscheta w trzech wersjach Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.23) ilość osób: 12 trudność: łatwe Przygotować crostini i nakładać na nie dodatki. Crostini ciabatta ząbek czosnku oliwa Przygotowanie Pokroić ciabattę w kromki grubości 1 cm, opiec na płycie grillowej lub grillu. Natrzeć przekrojonym ząbkiem czosnku i skropić oliwą. Ze świeżymi figami świeże figi świeża bazylia świeża mięta plasterki prosciutto Przygotowanie Pokroić figi na ćwiartki. Oderwać listki bazylii i mięty z łodyżek. Pokroić prosciutto na długie wąskie paski. Składać razem po listku mięty i bazylii i wciskać w ćwiartki fig. Owinąć każdą ćwiartkę figi paskiem prosciutto. Podawać samodzielnie lub jako dodatek do crostini. Przed położeniem na crostini lekko spłaszczyć. Z patisonami i cukinią tacka małych patisonów 1 mała cukinia oliwa 1 ząbek czosnku sól i pieprz garstka mięty sok z pół cytryny feta Przygotowanie Pokroić patisony na cienkie plasterki. Cukinię przekroić wzdłuż na ćwiartki, wykroić gąbczasty środek z nasionami i pokroić na plasterki. Miętę drobno pokroić. Rozgrzać na patelni oliwę, wrzucić patisony i cukinię. Czosnek obrać i drobno posiekać, dorzucić na patelnię. Wsypać dużą szczyptę soli i pieprzu, dodać miętę. Mieszając smażyć ok. 5 minut. Rozgnieść masę łyżką i smażyć chwilę, żeby odparował płyn. Doprawić sokiem cytrynowym i solą do smaku, smażyć jeszcze chwilę i przełożyć do miski. Lekko ostudzić. Nakładać porcje masy na crostini i posypywać pokruszoną fetą. Strona 2 Z pomidorami 2 garści pomidorków koktajlowych (czerwonych i żółtych) garść liści bazylii oliwa sól i pieprz 1 czerwona papryczka chilli 1 łyżka (15 ml) octu balsamicznego Przygotowanie Pokroić mniejsze pomidorki na pół, większe na ćwiartki. Przełożyć do miski. Bazylię cienko pokroić i dodać do pomidorów. Skropić oliwą, dodać sól i pieprz i wymieszać. Chilli przekroić wzdłuż na pół, usunąć pestki, drobno posiekać i dodać do pomidorów. Skropić octem balsamicznym i wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i bazylią. Można ewentualnie dodać garść oliwek bez pestek i drobno posiekane fileciki anchois. Podawać jako dodatek do crostini albo wymieszane z gorącym spaghetti. © Jamie Oliver 2002