(odc.23) bruscheta w trzech wersjach

Szczegóły
Tytuł (odc.23) bruscheta w trzech wersjach
Rozszerzenie: PDF

Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

 

(odc.23) bruscheta w trzech wersjach PDF Ebook podgląd online:

Pobierz PDF

 

 

 


 

Zobacz podgląd (odc.23) bruscheta w trzech wersjach pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. (odc.23) bruscheta w trzech wersjach Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.

(odc.23) bruscheta w trzech wersjach Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:

 

Strona 1 (odc.23) bruscheta w trzech wersjach Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.23) ilość osób: 12 trudność: łatwe Przygotować crostini i nakładać na nie dodatki. Crostini ciabatta ząbek czosnku oliwa Przygotowanie Pokroić ciabattę w kromki grubości 1 cm, opiec na płycie grillowej lub grillu. Natrzeć przekrojonym ząbkiem czosnku i skropić oliwą. Ze świeżymi figami świeże figi świeża bazylia świeża mięta plasterki prosciutto Przygotowanie Pokroić figi na ćwiartki. Oderwać listki bazylii i mięty z łodyżek. Pokroić prosciutto na długie wąskie paski. Składać razem po listku mięty i bazylii i wciskać w ćwiartki fig. Owinąć każdą ćwiartkę figi paskiem prosciutto. Podawać samodzielnie lub jako dodatek do crostini. Przed położeniem na crostini lekko spłaszczyć. Z patisonami i cukinią tacka małych patisonów 1 mała cukinia oliwa 1 ząbek czosnku sól i pieprz garstka mięty sok z pół cytryny feta Przygotowanie Pokroić patisony na cienkie plasterki. Cukinię przekroić wzdłuż na ćwiartki, wykroić gąbczasty środek z nasionami i pokroić na plasterki. Miętę drobno pokroić. Rozgrzać na patelni oliwę, wrzucić patisony i cukinię. Czosnek obrać i drobno posiekać, dorzucić na patelnię. Wsypać dużą szczyptę soli i pieprzu, dodać miętę. Mieszając smażyć ok. 5 minut. Rozgnieść masę łyżką i smażyć chwilę, żeby odparował płyn. Doprawić sokiem cytrynowym i solą do smaku, smażyć jeszcze chwilę i przełożyć do miski. Lekko ostudzić. Nakładać porcje masy na crostini i posypywać pokruszoną fetą. Strona 2 Z pomidorami 2 garści pomidorków koktajlowych (czerwonych i żółtych) garść liści bazylii oliwa sól i pieprz 1 czerwona papryczka chilli 1 łyżka (15 ml) octu balsamicznego Przygotowanie Pokroić mniejsze pomidorki na pół, większe na ćwiartki. Przełożyć do miski. Bazylię cienko pokroić i dodać do pomidorów. Skropić oliwą, dodać sól i pieprz i wymieszać. Chilli przekroić wzdłuż na pół, usunąć pestki, drobno posiekać i dodać do pomidorów. Skropić octem balsamicznym i wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i bazylią. Można ewentualnie dodać garść oliwek bez pestek i drobno posiekane fileciki anchois. Podawać jako dodatek do crostini albo wymieszane z gorącym spaghetti. © Jamie Oliver 2002

O nas

PDF-X.PL to narzędzie, które pozwala Ci na darmowy upload plików PDF bez limitów i bez rejestracji a także na podgląd online kilku pierwszych stron niektórych książek przed zakupem, wyszukiwanie, czytanie online i pobieranie dokumentów w formacie pdf dodanych przez użytkowników. Jeśli jesteś autorem lub wydawcą książki, możesz pod jej opisem pobranym z empiku dodać podgląd paru pierwszych kartek swojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu. Powyższe działania dotyczą stron tzw. promocyjnych, pozostałe strony w tej domenie to dokumenty w formacie PDF dodane przez odwiedzających. Znajdziesz tu różne dokumenty, zapiski, opracowania, powieści, lektury, podręczniki, notesy, treny, baśnie, bajki, rękopisy i wiele więcej. Część z nich jest dostępna do pobrania bez opłat. Poematy, wiersze, rozwiązania zadań, fraszki, treny, eseje i instrukcje. Sprawdź opisy, detale książek, recenzje oraz okładkę. Dowiedz się więcej na oficjalnej stronie sklepu, do której zaprowadzi Cię link pod przyciskiem "empik". Czytaj opracowania, streszczenia, słowniki, encyklopedie i inne książki do nauki za free. Podziel się swoimi plikami w formacie "pdf", odkryj olbrzymią bazę ebooków w formacie pdf, uzupełnij ją swoimi wrzutkami i dołącz do grona czytelników książek elektronicznych. Zachęcamy do skorzystania z wyszukiwarki i przetestowania wszystkich funkcji serwisu. Na www.pdf-x.pl znajdziesz ukryte dokumenty, sprawdzisz opisy ebooków, galerie, recenzje użytkowników oraz podgląd wstępu niektórych książek w celu promocji. Oceniaj ebooki, pisz komentarze, głosuj na ulubione tytuły i wrzucaj pliki doc/pdf na hosting. Zapraszamy!