(odc.21) salsa verde
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | (odc.21) salsa verde |
Rozszerzenie: |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
![Ceneo.pl](http://app.ceneostatic.pl/common/image/logo/ap-logo-transparent-small.png)
(odc.21) salsa verde PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd (odc.21) salsa verde pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. (odc.21) salsa verde Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
(odc.21) salsa verde Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
(odc.21) salsa verde
Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.21)
trudność: łatwe
Składniki
1 duży pęczek natki pietruszki
1 pęczek mięty
1 pęczek bazylii
1 ząbek czosnku
garść drobnych kaparów
garść korniszonów
2-3 fileciki anchois
1 łyżka (15 ml) musztardy Dijon
oliwa extra vergine
1-2 łyżki (15-30 ml) octu z czerwonego wina
sól i pieprz
Przygotowanie
Natkę, miętę i bazylię drobno posiekać. Czosnek obrać, pokroić na plasterki, posypać solą i
rozgnieść na miazgę płaską stroną noża. Korniszony pokroić na plasterki, fileciki anchois
drobno posiekać. Dorzucić kapary i wszystko razem przesiekać. Przełożyć do miski, dodać
musztardę i tyle oliwy, żeby składniki dały się mieszać, dodać ocet, doprawić solą i pieprzem,
wszystko razem dobrze wymieszać.
© Jamie Oliver 2002