(odc.21) deser ze świeżych owoców

Szczegóły
Tytuł (odc.21) deser ze świeżych owoców
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.21) deser ze świeżych owoców PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.21) deser ze świeżych owoców PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.21) deser ze świeżych owoców - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.21) deser ze świeżych owoców Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.21) trudność: łatwe Na sos po dużej garści truskawek, malin, czarnych porzeczek i jeżyn cukier puder ok. 50 ml różowego szampana Reszta składników 1 duży pojemnik schłodzonej śmietany kremówki ekstrakt waniliowy cukier świeże owoce (jagody, borówki amerykańskie, jeżyny, maliny, białe i czerwone porzeczki, poziomki) bezy płynny miód Przygotować sos Truskawki pokroić na ćwiartki i wrzucić do miski. Wsypać resztę owoców i cukier puder. Rozgnieść owoce widelcem. Podlać szampanem i wszystko razem dobrze wymieszać. Odstawić sos na parę minut i znów zamieszać. Ubić śmietanę z ekstraktem waniliowym i cukrem (do smaku). Podgrzać miód w słoiku, w rondelku z gorącą wodą. Na talerzyk nałożyć dużą łyżkę śmietany, polać 2 łyżkami sosu, posypać owocami, na wierzchu położyć bezę i polać ciepłym miodem. Pozostałe porcje przygotować tak samo. © Jamie Oliver 2002