(odc.17) spaghetti z dziką rukolą i chilii

Szczegóły
Tytuł (odc.17) spaghetti z dziką rukolą i chilii
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.17) spaghetti z dziką rukolą i chilii PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.17) spaghetti z dziką rukolą i chilii PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.17) spaghetti z dziką rukolą i chilii - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.17) spaghetti z dziką rukolą i chilii Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.17) trudność: łatwe Składniki 200g suchego spaghetii Sos 5 łyżek stołowych oliwa 1 ząbek czosnku, obrany i drobno posiekany 1 mała, suszona papryczka chilli, drobno posiekana 4 filety z sardeli 2 gaście dzikiej rukoli plus rukola do podania skórka z 1 cytryny, sok z ½ cytryny sól morska i świeżo starty, czarny pieprz drobno starty parmezan Przygotowanie Ugotować makaron w posolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W tym czasie przyrządzić sos. Na dużej, teflonowej patelni podgrzać oliwę, wrzucić obrany i drobno pokrojony ząbek czosnku. Smażyć na wolnym ogniu. Dodać papryczkę chilli i filety z sardeli. Smażyć przez chwilę. Dosypać dziką rukolę i dalej smażyć, żeby nieco zmiękła. Dodać startą skórkę i sok wyciśnięty z cytryny. W tym czasie odcedzić makaron, który ugotował się al dente. Dorzucić na patelnię i wymieszać. Gdy sos pokrył makaron, danie można podawać. Na wierzchu posypać świeżą rukolą i parmezanem, skropić odrobiną oliwy. © Jamie Oliver