(odc.17) spaghetti z dziką rukolą i chilii
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | (odc.17) spaghetti z dziką rukolą i chilii |
Rozszerzenie: |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
(odc.17) spaghetti z dziką rukolą i chilii PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd (odc.17) spaghetti z dziką rukolą i chilii pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. (odc.17) spaghetti z dziką rukolą i chilii Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
(odc.17) spaghetti z dziką rukolą i chilii Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
(odc.17) spaghetti z dziką rukolą i chilii
Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.17)
trudność: łatwe
Składniki
200g suchego spaghetii
Sos
5 łyżek stołowych oliwa
1 ząbek czosnku, obrany i drobno posiekany
1 mała, suszona papryczka chilli, drobno posiekana
4 filety z sardeli
2 gaście dzikiej rukoli plus rukola do podania
skórka z 1 cytryny, sok z ½ cytryny
sól morska i świeżo starty, czarny pieprz
drobno starty parmezan
Przygotowanie
Ugotować makaron w posolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W tym czasie
przyrządzić sos. Na dużej, teflonowej patelni podgrzać oliwę, wrzucić obrany i drobno
pokrojony ząbek czosnku. Smażyć na wolnym ogniu. Dodać papryczkę chilli i filety z sardeli.
Smażyć przez chwilę. Dosypać dziką rukolę i dalej smażyć, żeby nieco zmiękła. Dodać startą
skórkę i sok wyciśnięty z cytryny. W tym czasie odcedzić makaron, który ugotował się al
dente. Dorzucić na patelnię i wymieszać. Gdy sos pokrył makaron, danie można podawać. Na
wierzchu posypać świeżą rukolą i parmezanem, skropić odrobiną oliwy.
© Jamie Oliver