(odc.13) ziemniaki po bombajsku(1)
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | (odc.13) ziemniaki po bombajsku(1) |
Rozszerzenie: |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
![Ceneo.pl](http://app.ceneostatic.pl/common/image/logo/ap-logo-transparent-small.png)
(odc.13) ziemniaki po bombajsku(1) PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd (odc.13) ziemniaki po bombajsku(1) pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. (odc.13) ziemniaki po bombajsku(1) Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
(odc.13) ziemniaki po bombajsku(1) Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
(odc.13) ziemniaki po bombajsku
Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.13)
trudność: łatwe
Składniki
4 duże ziemniaki ugotowane w mundurkach
olej słonecznikowy
1 czubata łyżka ziaren czarnej gorczycy
szczypta kminu rzymskiego
1 czubata łyżka kurkumy
1 łyżka mielonych ziaren kolendry
1 łyżka mieszanki garam masala
1 łyżeczka sproszkowanego chilli
2-centymetrowy kawałek korzenia imbiru
2 łyżki masła
pęczek świeżych liści kolendry
Przygotowanie
Rozgrzać na patelni 3 łyżki oleju. Wsypać czubatą łyżkę ziaren czarnej gorczycy i szczyptę
kminu, kurkumę, mielone ziarna kolendry i garam masala oraz łyżeczkę chilli w proszku.
Obrać ostudzone ziemniaki, przekroić je na pół, jeszcze raz na pół, a potem na trzy części.
Obrać
2-centymetrowy kawałek korzenia imbiru, zetrzeć na drobnej tarce wprost na patelnię. Dodać
masło, przez chwilę podsmażyć sos i dodać pokrojone ziemniaki oraz posiekane liście
kolendry.
© Jamie Oliver