(odc.13) ziemniaki po bombajsku(1)

Szczegóły
Tytuł (odc.13) ziemniaki po bombajsku(1)
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.13) ziemniaki po bombajsku(1) PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.13) ziemniaki po bombajsku(1) PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.13) ziemniaki po bombajsku(1) - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.13) ziemniaki po bombajsku Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.13) trudność: łatwe Składniki 4 duże ziemniaki ugotowane w mundurkach olej słonecznikowy 1 czubata łyżka ziaren czarnej gorczycy szczypta kminu rzymskiego 1 czubata łyżka kurkumy 1 łyżka mielonych ziaren kolendry 1 łyżka mieszanki garam masala 1 łyżeczka sproszkowanego chilli 2-centymetrowy kawałek korzenia imbiru 2 łyżki masła pęczek świeżych liści kolendry Przygotowanie Rozgrzać na patelni 3 łyżki oleju. Wsypać czubatą łyżkę ziaren czarnej gorczycy i szczyptę kminu, kurkumę, mielone ziarna kolendry i garam masala oraz łyżeczkę chilli w proszku. Obrać ostudzone ziemniaki, przekroić je na pół, jeszcze raz na pół, a potem na trzy części. Obrać 2-centymetrowy kawałek korzenia imbiru, zetrzeć na drobnej tarce wprost na patelnię. Dodać masło, przez chwilę podsmażyć sos i dodać pokrojone ziemniaki oraz posiekane liście kolendry. © Jamie Oliver