(odc.13) ziemniaki po bombajsku(1)
Szczegóły |
Tytuł |
(odc.13) ziemniaki po bombajsku(1) |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
(odc.13) ziemniaki po bombajsku(1) PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.13) ziemniaki po bombajsku(1) PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
(odc.13) ziemniaki po bombajsku(1) - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
(odc.13) ziemniaki po bombajsku
Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.13)
trudność: łatwe
Składniki
4 duże ziemniaki ugotowane w mundurkach
olej słonecznikowy
1 czubata łyżka ziaren czarnej gorczycy
szczypta kminu rzymskiego
1 czubata łyżka kurkumy
1 łyżka mielonych ziaren kolendry
1 łyżka mieszanki garam masala
1 łyżeczka sproszkowanego chilli
2-centymetrowy kawałek korzenia imbiru
2 łyżki masła
pęczek świeżych liści kolendry
Przygotowanie
Rozgrzać na patelni 3 łyżki oleju. Wsypać czubatą łyżkę ziaren czarnej gorczycy i szczyptę
kminu, kurkumę, mielone ziarna kolendry i garam masala oraz łyżeczkę chilli w proszku.
Obrać ostudzone ziemniaki, przekroić je na pół, jeszcze raz na pół, a potem na trzy części.
Obrać
2-centymetrowy kawałek korzenia imbiru, zetrzeć na drobnej tarce wprost na patelnię. Dodać
masło, przez chwilę podsmażyć sos i dodać pokrojone ziemniaki oraz posiekane liście
kolendry.
© Jamie Oliver