(odc.11) sałatka z brzoskwiń i rukoli(1)
Szczegóły |
Tytuł |
(odc.11) sałatka z brzoskwiń i rukoli(1) |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
(odc.11) sałatka z brzoskwiń i rukoli(1) PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.11) sałatka z brzoskwiń i rukoli(1) PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
(odc.11) sałatka z brzoskwiń i rukoli(1) - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
(odc.11) sałatka z brzoskwiń i rukoli
Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.11)
trudność: łatwe
Składniki
kilka brzoskwiń
pęczek świeżej mięty
kilka garści rukoli
kilka plasterków wędzonej, włoskiej szynki
wiórki z parmezu
oliwa z pierwszego tłoczenia
ocet balsamiczny
sól i świeżo zmielony, czarny pieprz
Przygotowanie
Brzoskwinie przeciąć na pół i położyć na kratce nad płomieniem gazu. Umyć i osuszyć
rukolę. Przypieczone brzoskwinie zdjąć z ognia, żeby nieco przestygły. Na talerz wysypać
rukolę i listki mięty. Posypać solą i pieprzem. Zdjąć skórkę z połówek brzoskwini. Rozgnieć
je delikatnie w dłoni, żeby puściły sok, dodać do sałatki i wymieszać. Rozbić pestki
brzoskwini i wyjąć z nich nasiona, które kształtem i smakiem przypominają migdały.
Posiekać i dodać do sałatki. Skropić oliwą i octem balsamicznym. Ułożyć plastry szynki i
wiórki parmezanu, podawać.
© Jamie Oliver 2002