(odc.11) sałatka z brzoskwiń i rukoli(1)

Szczegóły
Tytuł (odc.11) sałatka z brzoskwiń i rukoli(1)
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.11) sałatka z brzoskwiń i rukoli(1) PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.11) sałatka z brzoskwiń i rukoli(1) PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.11) sałatka z brzoskwiń i rukoli(1) - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.11) sałatka z brzoskwiń i rukoli Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.11) trudność: łatwe Składniki kilka brzoskwiń pęczek świeżej mięty kilka garści rukoli kilka plasterków wędzonej, włoskiej szynki wiórki z parmezu oliwa z pierwszego tłoczenia ocet balsamiczny sól i świeżo zmielony, czarny pieprz Przygotowanie Brzoskwinie przeciąć na pół i położyć na kratce nad płomieniem gazu. Umyć i osuszyć rukolę. Przypieczone brzoskwinie zdjąć z ognia, żeby nieco przestygły. Na talerz wysypać rukolę i listki mięty. Posypać solą i pieprzem. Zdjąć skórkę z połówek brzoskwini. Rozgnieć je delikatnie w dłoni, żeby puściły sok, dodać do sałatki i wymieszać. Rozbić pestki brzoskwini i wyjąć z nich nasiona, które kształtem i smakiem przypominają migdały. Posiekać i dodać do sałatki. Skropić oliwą i octem balsamicznym. Ułożyć plastry szynki i wiórki parmezanu, podawać. © Jamie Oliver 2002