(odc.05) zupa z ciecierzycy i porów(1)

Szczegóły
Tytuł (odc.05) zupa z ciecierzycy i porów(1)
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.05) zupa z ciecierzycy i porów(1) PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.05) zupa z ciecierzycy i porów(1) PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.05) zupa z ciecierzycy i porów(1) - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.05) zupa z ciecierzycy i porów Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.5) trudność: łatwe Składniki 340g ciecierzycy suszonej lub z puszki 1 ziemniak 3 łyżki oliwy extra vergine 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku 3 duże pory sól pieprz 0,8 litra bulionu drobiowego lub warzywnego parmezan Przygotowanie Suszoną ciecierzycę zalać wodą i moczyć przez noc (ciecierzycy z puszki nie trzeba namaczać). Rano odlać i ponownie zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia, dodać ziemniak pokrojony w grube plastry (to sposób na zmiękczenie ciecierzycy). Usunąć szumowiny, ugotować ciecierzycę do miękkości. W tym czasie na dużą patelnię wlać oliwę, dodać masło i podsmażyć na wolnym ogniu posiekane na cienkie plasterki ząbki czosnku. Oczyścić pory, odkroić końce, umyć i pokroić białe części na cienkie plasterki. Przełożyć pokrojone pory na patelnię i smażyć na małym ogniu przez 10 minut, aż staną się miękkie i słodkie. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Odlać ciecierzycę i przełożyć na patelnię, do porów. Zalać warzywa bulionem, mieszać i czekać, aż zawrze. Gotować jeszcze 15 minut. Połowę zupy zmielić w malakserze na gładki krem i zmieszać z niezmieloną częścią. Jeśli trzeba, rozcieńczyć zupę odrobiną bulionu. Dodać dwie garście świeżo startego parmezanu, wymieszać. Podawać zupę w miskach, z dodatkiem pieprzu, dobrej oliwy i tartego parmezanu. © Jamie Oliver 2002