cebulaki

Szczegóły
Tytuł cebulaki
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

cebulaki PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie cebulaki PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

cebulaki - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Cebulaki składniki • 500 g mąki • 250 ml letniego mleka • 3 -4 łyżki oliwy z oliwek • 4 dag drożdży • * sól, cukier, wegeta • 5 średnich cebul • 1 jajko • * ser masdamer Sposób przygotowania 1. Z odrobiny letniego mleka, soli, cukru i drożdży zrobić zaczyn, zostawić na 30 minut w ciepłym miejscu. Następnie mieszamy z przesianą wcześniej mąką i resztą mleka oraz z oliwą. Zagniatamy ciasto, przykrywamy ścierką i odstawiamy w ciepłe miejsce aż podwoi swoją objętość. Cebulę obrać i pokroić w kostkę , usmażyć na maśle z odrobiną wegety. Wyrośnięte ciasto zagnieść i uformować łódeczki lub okrągłe placki ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem. Jajko rozmącić z łyżką wody i posmarować cebulaki. Posypać cebulą i startym serem. Placki układać tak aby miały odstęp żeby się nie skleiły podczas pieczenia. Piec w 180 stopniach ok 25 minut.