bueczki niadaniowe

Szczegóły
Tytuł bueczki niadaniowe
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

bueczki niadaniowe PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie bueczki niadaniowe PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

bueczki niadaniowe - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Bułeczki śniadaniowe Składniki na około 14 bułek: • 1 i 1/4 szklanki letniego mleka • 7 g suchych drożdży lub 15 g świeżych  • 1/4 szklanki cukru (tyle było w oryginale, ale polecam dać 1­2 ły żki, w   zależności od tego, jak słodkie chcecie mieć bułeczki)  • 1 jajko • 2 łyżki roztopionego masła • 3/4 łyżeczki soli • 3 i 3/4 ­ 4 szklanki mąki pszennej chlebowej Dodatkowo: • 1 roztopiona łyżka masła do posmarowania  Mleko lekko podgrzać, jajko roztrzepać, drożdże suche wymieszać z mąką (ze  świeżymi zrobić rozczyn), masło roztopić.  Wszystkie składniki połączyć razem w naczyniu i wyrabiać około 5 minut. Ciasto   będzie bardzo klejące, ale starać się nie podsypywać zbyt dużo mąką by nie było   zbyt twarde. Przykryć ściereczką i pozostawić w cieple do podwojenia obj ętości. Po tym czasie ciasto jeszcze raz krótko wyrobić, formować bułeczki, układać na  oprószonej mąką blaszce. Przykryć ściereczką i odstawić do napuszenia na 30 minut.   Przed pieczeniem posmarować roztopionym masłem. Piec w temperaturze 190ºC przez około 15 ­ 20 minut. Studzi ć na kratce. Metoda dla maszynistów:  Wszystkie składniki umieścić w maszynie do pieczenia chleba, wg kolejności: płynne,   sypkie, na końcu drożdże. Nastawić program do wyrabiania i wyrastania ciasta   Strona 2 'dough' (około 1,5 h), po czym wyjąć, krótko wyrobić, uformować bułeczki. Dalej  postępować według powyższego przepisu.