bueczki malane z rodzynkami

Szczegóły
Tytuł bueczki malane z rodzynkami
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

bueczki malane z rodzynkami PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie bueczki malane z rodzynkami PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

bueczki malane z rodzynkami - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Bułeczki maślane z rodzynkami Składniki na około 26 bułeczek: • 150 g masła (margaryna nie daje takiego dobrego smaku) • 500 ml mleka • 50 g świeżych drożdży • 1/2 łyżeczki soli • 100 ­ 150 g cukru • około 1 kg mąki pszennej • 200 g rodzynek Do posmarowania:  • 1 jajko Uwaga: w składzie bułeczek nie ma jajek. Tłuszcz roztopić w garnku, dodać mleko i podgrzać do temperatury około 37 stopni. Trochę płynu odlać do oddzielnego naczynia i rozpuści ć w nim   drożdże. Dodać resztę tłuszczu z mlekiem, sól, cukier i około 3/4 przygotowanej  mąki. Wyrobić ciasto, dodać resztę mąki. Ciasto jest dobrze wyrobione, gdy łatwo   odchodzi od ścianek naczynia. Zostawić do wyrośnięcia. Ma podwoić objętość.   Wyrobić jeszcze raz przez kilka minut, dodając rodzynki. Strona 2 Uformować gładkie i równe kulki (około 70 g każda). Ułożyć na blaszce, odstawić do  napuszenia na około 20 ­ 30 minut. Kiedy podrosną posmarować roztrzepanym   jajkiem. Piec około 10 minut w temperaturze 220ºC.