bueczki do hamburgerw

Szczegóły
Tytuł bueczki do hamburgerw
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

bueczki do hamburgerw PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie bueczki do hamburgerw PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

bueczki do hamburgerw - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Bułeczki do hamburgerów Składniki na 8 dużych bułeczek: • 3/4 szklanki ciepłej wody • 1/3 szklanki mleka w proszku • 2 łyżki masła, roztopionego i ostudzonego • 1,5 łyżki cukru • 3/4 łyżeczki soli • 1 łyżeczka drożdży instant • 1 jajko • 2,5 szklanki mąki Ponadto: • 1 żółtko • 1 łyżka mleka • sezam do posypania Wodę, mleko, masło i cukier umieścić w misce i wymieszać. Dodać dro żd że,   zamieszać i odstawić na 10 minut. Dodać jajko, połowę mąki i sól, zagnieść ciasto.  Powoli dodawać resztę mąki. Zagnieść gładkie ciasto ­ powinno być elastyczne i nie   może się lepić, ale nie należy dodawać zbyt dużo dodatkowej mąki (ja dałam w   sumie 2 i 1/4 szklanki). Ciasto przełożyć do miski, przykryć ściereczką i odstawi ć do   wyrośnięcia na 1 godzinę. Po tym czasie uformować 8 bułeczek, które po uformowaniu w kulkę należy mocno  spłaszczyć dłonią. Bułeczki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,   przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na 45 minut. Wyrośnięte bułeczki posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem, posypać  sezamem. Strona 2 Piec w temperaturze 200ºC przez 12 ­ 15 minut.