bueczki do hamburgerw
Szczegóły |
Tytuł |
bueczki do hamburgerw |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
bueczki do hamburgerw PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie bueczki do hamburgerw PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
bueczki do hamburgerw - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Bułeczki do hamburgerów
Składniki na 8 dużych bułeczek:
• 3/4 szklanki ciepłej wody
• 1/3 szklanki mleka w proszku
• 2 łyżki masła, roztopionego i ostudzonego
• 1,5 łyżki cukru
• 3/4 łyżeczki soli
• 1 łyżeczka drożdży instant
• 1 jajko
• 2,5 szklanki mąki
Ponadto:
• 1 żółtko
• 1 łyżka mleka
• sezam do posypania
Wodę, mleko, masło i cukier umieścić w misce i wymieszać. Dodać dro żd że,
zamieszać i odstawić na 10 minut. Dodać jajko, połowę mąki i sól, zagnieść ciasto.
Powoli dodawać resztę mąki. Zagnieść gładkie ciasto powinno być elastyczne i nie
może się lepić, ale nie należy dodawać zbyt dużo dodatkowej mąki (ja dałam w
sumie 2 i 1/4 szklanki). Ciasto przełożyć do miski, przykryć ściereczką i odstawi ć do
wyrośnięcia na 1 godzinę.
Po tym czasie uformować 8 bułeczek, które po uformowaniu w kulkę należy mocno
spłaszczyć dłonią. Bułeczki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,
przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na 45 minut.
Wyrośnięte bułeczki posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem, posypać
sezamem.
Strona 2
Piec w temperaturze 200ºC przez 12 15 minut.